projekti poduzetništa / Uskoro u Sisku o dječjim igralištima koja pročišćavaju zrak i farmi leptira na Banovini

Image
Foto: Pixabay

O ovim idejama i velikim projektima čut će se na trodnevnoj konferenciji u Sisku koju organizira udruga MG2 koja okuplja domaće poduzetnike i dijasporu te stvara okruženje povezivanja

2.9.2023.
12:57
Pixabay
VOYO logo

Gust promet u centru grada, široka avenija koja bruji i dan i noć ili mirnija periferija grada i uvijek u prikrajku cika djece koja se igraju na dječjim igrališta.

Miris iz auspuha uvijek naleti i do njih. No što kad bi postojala dječja igrališta na kojima bi se djeca igrala u balonu čistog zraka, na kojem bi se ispušni plinovi i sva ostala zagađenja u zraku pročišćavala?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvuči kao znanstvena fantastika no upravo na tome radi hrvatska tvrtka u suradnji sa znanstvenicima s Geotehničkim fakultetom u Varaždinu.

Zajedno kreiraju gumenu podlogu za dječja igrališta koja bi pročišćavala zagađeni zrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RADNA SNAGA /

Plaća je 1000 eura, ali Hrvati to ne žele raditi: Ličku pramenku čuvaju Indijci, Ukrajinci, Makedonci

Image
RADNA SNAGA /

Plaća je 1000 eura, ali Hrvati to ne žele raditi: Ličku pramenku čuvaju Indijci, Ukrajinci, Makedonci

I to je samo jedna od tema koje će se predstaviti na velikoj međunarodnoj konferenciji u organizaciji Meeting G2 u Sisku.

Na trodnevnoj konferenciji koja će se održati od 28. do 30 rujna, predstavit će se i inovativno rješenje za puževe „golaće“ koji su prava napast i neprijatelj broj jedan povrtlarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je u Lici nedavno otvorena tvornica koja od vune ličke pramenke proizvodi organsko gnojivo koje ima višestruko više korisnih tvari od klasičnog gnojiva, a ista vuna iskoristila se i za stvaranje proizvoda koji doslovno „usisava“ sluz puževa golaća te oni bježe s područja gdje se koristi neotrovan repelent izrađen od ovčje vune.

Dobre ideje i poduzetnički mindset mogu biti pokretač gospodarstva u Hrvatskoj i prilika za oživljavanje zapostavljenih krajeva, i to je pokretač ideje da se na Banovini otvori prva farma leptira!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo zapostavljeno područje idealno je za podizanje divovskog vrta leptira koji postoje već u zemalja svijeta.

I ovo je samo dio programa konferencije koja deveti put za redom povezuje domovinsku i iseljenu Hrvatsku. Više o konferenciji i kako na njoj sudjelovati, pogledajte na OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Pasta za zube košta kao kila svinjskog buta! 'Hrvati ne pamte jer ionako slabo peru zube'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo