on ne vidi problem /

USKOK ponovno za vratom Milana Bandića: Britanski trg je radio bez građevinske dozvole

'Tko je pogriješio, ispravio je pogrešku i idemo dalje. Samo tko radi može pogriješiti! Samo tko ne radi, ne može pogriješiti', poručuje Milan Bandić

15.11.2016.
19:00
VOYO logo

Unatoč glasnom protivljenju građana, Britanski trg se preuređuje. U cijelu priču umiješao se, potvrđeno nam je, i USKOK, ali gradonačelnika Milana Bandića predistražne radnje ne uznemiruju. Uz radove na Britancu, ne odustaje ni od konstrukcija za nove terase na Cvjetnom trgu.

Gradilište na Britanskom trgu, uz građane, nadgleda i USKOK. Ipak, izvođenje radova bez građevinske dozvole, za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića samo je - ljudska pogreška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko je pogriješio, ispravio je pogrešku i idemo dalje. Samo tko radi može pogriješiti! Samo tko ne radi, ne može pogriješit!", poručuje zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

A Grad Zagreb kao investitor griješio je punih mjesec dana. Toliko dugo na Britancu se radilo bez dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li zbog toga pozvani negdje na razgovor u USKOK ili DORH?

"Ne nismo pozvani, na vašu sreću i moju, nisam nigdje pozvan. Greška koja je napravljena ne trpi nikakve sankcije ni posljedice. Prema tome, sve je pod kontrolom. Dozvola postoji, rade ljudi svoj posao. Pozvat ću Vas na otvorenje", poručuje Bandić.

Ministarstvo graditeljstva, čija je inspekcija i utvrdila da građevinska dozvola ne postoji, na kažnjavanju neće inzistirati.

"Mi ne podnosimo prekršajne prijave iz razoga jer je visoki prekršajni sud zauzeo stav da ukoliko u primjerenom roku investitor ipak ishodi akt za gradnju, da onda nema svrhe prekršajno ga kažnjavati. I takve, u biti, prekršajne prijave padaju u vodu. I onda nema smisla opterećivati i sustav i pravosuđe i rad naših inspekcija", kaže ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko će stajati preuređenje Britanskog trga i kada će biti gotovo - iz Gradske uprave nismo dobili odgovor. Građani su zbog raskopanih ulica - ljuti. 

Prije samo mjesec dana, Zagrepčani su se bunili i zbog metalnih konstrukcija na Cvjetnom trgu. Nadstrešnica terase kafića brzo je uklonjena, a danas je, samo nekoliko metara dalje osvanula - nova. Za uzurpaciju javnog prostora Bandića proziva bivša suradnica i sadašnja suparnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidimo da grad nema jasnu politiku korištenja javnog gradskog prostora i da se zapravo krši osnovni princip, a to je da javni prostor pripada građanima i njihovom odnosno javnom interesu", tvrdi kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek.

I u slučaju Cvjetnog i Britanskog trga, građani su rekli svoje, ali radovi se i dalje čuju.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo