IZVJEŠĆE DRŽAVNOG ODVJETNIŠTVA / Uskok pokrenuo istragu: terete bugara i sedmoricu Hrvata za prebacivanja migranata preko granice

Image

Tužiteljstvo tvrdi da je navodni organizator zločinačkog udruženja u "zajedničko djelovanje" povezao ostale okrivljenike

23.3.2017.
15:51
VOYO logo

Uskok je pokrenuo istragu protiv jednog bugarskog i sedmorice hrvatskih državljana koje tereti da su se udružili kako bi veći broj stranaca iz Bosne i Hercegovine prebacili u Hrvatsku, a potom i u Sloveniju, izvijestilo je Državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo tvrdi da je navodni organizator zločinačkog udruženja u "zajedničko djelovanje" povezao ostale okrivljenike radi "preuzimanja, prijevoza, smještaja i prebacivanja preko granica većeg broja stranih državljana" od 22. studenoga 2016. do 12. veljače 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U navedenom razdoblju okrivljenici su u 12 navrata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebacili 71 stranog državljana, od kojih su potom iz Hrvatske u Sloveniju prebacili 35 stranih državljana.

Prvookrivljeni organizator zločinačkog udruženja je za prebacivanje stranih državljana primio ukupno najmanje 26.600 eura nakon čega je, sukladno prethodnom dogovor i ovisno o učešću okrivljenika u pojedinom prebacivanju, plaćao ostale okrivljenike", kažu u tužiteljstvu. Dodaju i da su od suca istrage zagrebačkog Županijskog suda zatražili određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo