kardinalna pogreška / Ured Janice Kostelić napravio gaf! 'Jako nam je žao, ali stvarno nismo krivi'

Image
Foto: PIXSELL

Doista je teško vjerovati da je netko iz Središnjeg državnog ureda za sport, na čijem je čelu Janica Kostelić napravio tako kardinalnu pogrešku

27.9.2018.
10:26
PIXSELL
VOYO logo

Na inicijativu Europske unije, velika završnica ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta, najavljena i na prigodnoj konferenciji za novinare prije 20-ak dana, preselit će ove godine iz Zagreba u Pulu.

Cjelotjedni program održat će se u raznim zagrebačkim fitness centrima, vrtićima, školama i u nekolicini tvrtki, a zadnji dan manifestacije (u subotu) održat će se besplatna rekreacija za građane u pulskoj Areni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S početkom u 20 sati održat će se noćno vježbanje, a upravo su krenule prijave zainteresiranih vježbača, a i sama presica održana je usred pulske Arene. Ipak, pravo pitanje je u kojem će se amfiteatru vježbati, jer sudeći po plakatima kojima se najavljuje ovaj događaj, to neće biti pulska Arena. 

Naime, s jumbo plakata, ali i drugog promidžbenog materijala koji ovih dana krase ulice i medije, lako je uočiti da amfiteatar nimalo ne nalikuje na onaj pulski. I doista, kad se bolje zagledate, primjetit ćete da je riječ o rimskom Colosseumu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doista je teško vjerovati da je netko iz Središnjeg državnog ureda za sport, na čijem je čelu Janica Kostelić, napravio tako kardinalnu pogrešku. 

"Iznimno nam je žao da je došlo do ove greške, međutim stvarno ne našom krivnjom. Naime, sve vizuale nam je radio neovisni dizajner koji kupuje fotografije na legalnim platformama koje ih nude. Kao što znate, slike koje su zaštićene autorskim pravima nije moguće koristiti. Kako je on u Shutterstock (internetski servis za kupnju fotografija, op. a.) upisao Arena Pula, dobio je sliku koju smo stavili. A ova je odabrana jer smo tražili da bude u noćnoj verziji", kazala je na upit Glasa IstreMarija Crnković, voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove Središnjeg državnog ureda za sport. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje također kako stvarno nisu primijetili da je u pitanju rimski Colosseum, a vjerojatno je, kaže na kraju, autor fotografije pogrešno napisao ključne riječi uz fotografiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo