UPOZORENJE VOZAČIMA ZA PRAZNIKE: / Oprezno, policije će biti na svakom koraku

Image
Foto: PIXSELL, Hrvoje Jelavić
19.6.2015.
10:41
PIXSELL, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Najveće povećanje prometa očekuje se u petak 19. lipnja (poslijepodnevni sati), subota 20. lipnja (prijepodnevni sati), ponedjeljak 22. lipnja (poslijepodnevni sati), srijeda 24 lipnja (poslijepodnevni sati), četvrtak 25. lipnja (prijepodnevni sati), kao i u nedjelju 28. lipnja (poslijepodnevni sati), upravo na glavnim prometnim pravcima koji vode iz unutrašnjosti prema moru, kao i glavnim tranzitnim pravcima, odnosno na autocestama: A1 (Zagreb-Split), A3 (Bregana-Zagreb-Lipovac), A6 (Bosiljevo-Rijeka), A2 (Zagreb-Macelj), A4 (Zagreb-Goričan) te na državnoj cesti D1 (Karlovac – Slunj – Gračac – Knin – Split).

Opasnost od prometnih nesreća

Istovremeno zbog povećanog prometa na cestama, povećava se i broj prometnih nesreća, kao i broj stradalih osoba u njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više policije na cestama

S obzirom da se većina prometnih nesreća događa jer sudionici u prometu grubo krše osnovne prometne propise, Ministarstvo unutarnjih poslova posebnu pozornost posvetit će stanju sigurnosti cestovnog prometa te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti.

U provođenje planiranih aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, a organizacija rada i usmjeravanje službe planirat će se tako da se osigura vidljiva nazočnost policijskih službenika na cestama, odnosno, da se pokriju svi prometni pravci koji se statistički iskazuju kao ugroženi. Istodobno maksimalno će se staviti u funkciju svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa (uređaji za nadzor brzine, uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za droge, itd.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristit će se i helikopter

U vrijeme kada se očekuju najveće poteškoće u odvijanju, za nadzor i upravljanje prometom koristit će se i helikopter, odnosno iz zraka će se vršiti koordinacija rada policijskih službenika na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo