nisu svi potkupljivi / Uporni kamiondžija policajcu je gurao 100 eura mita u džep nakon što ovaj nije htio uzeti 50: nije dobro završio

Image

Policajac je vozaču izdao uplatnicu s kaznom, a platni nalog je dobila i tvrtka za koju 42-godišnjak vozi

12.8.2017.
14:15
VOYO logo

Na graničnom prijelazu Rupa na ulazu u Sloveniju jučer rano ujutro oko 3.45 sati granični policajci susjedne države zatekli su u prekršaju 42-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača kamiona s prikolicom. Nakon što su utvrdili da u tahografu svog vozila imao umetnutu karticu drugog vozača, policajac je vozaču priopćio da je u prekšaju, piše Novi list.

Nakon toga vozač mu je ponudio 50 eura da se izvuče bez kazne, ali policajac je vrlo jasno dao do znanja da ne želi uzeti novac. Kad je policajac ušao u svoju kućicu kako bi odložio vozačeve dokumente, ovaj je došao za njim i pokušao mu u džep hlača gurnuti 100 eura. U tom trenutku novac je pao na  pod, a policajac mu je rekao da ga podigne, još jednom naglasivši da ne želi uzeti mito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga Slovenac je pozvao voditeljicu smjene, objasnio joj cijelu situaciju i naložio vozaču da parkira vozilo sa strane.

Iako mu je bilo priopćeno da je pokušaj podmićivanja kazneno djelo, 42-godišnjak je još jednom pokušao ponuditi novac u zamjenu za nekažnjavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga policajac je vozaču izdao uplatnicu s kaznom, a platni nalog je dobila i tvrtka za koju 42-godišnjak vozi. Ukupan iznos kazne je 6.000 eura. Zbog kaznenog djela policajci su uhitili vozača i zaplijenili mu ponuđeni novac, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo