MOGLO BI BITI OPASNO! / Upaljen meteoalarm: Prijete obilna kiša i bujične poplave, u nekim dijelovima Hrvatske past će i više od 20 cm snijega

I danas će većinom biti oblačno, s kišom koje će biti najmanje u Slavoniji, a najviše u gorju i na Jadranu, osobito sjevernom dijelu

9.12.2022.
8:26
VOYO logo

Na redu je nova izražena promjena vremena. Najprije obilna kiša, a zatim u subotu nagli prijelaz iz jeseni u zimu, prognozirala je za Danas.hr RTL-a Damjana Ćurkov.

I danas će većinom biti oblačno, s kišom koje će biti najmanje u Slavoniji, a najviše u gorju i na Jadranu, osobito sjevernom dijelu. Lokalno će pasti i više od 100 litra po metru kvadratnom, a uz toliku kišu će biti urbanih i bujičnih poplava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puhat će slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, na moru jako i olujno jugo i oštro, na sjevernom dijelu navečer i lebić. Uz južinu posvuda osjetno toplije.

Najviša temperatura od 8 do 13, na Jadranu između 14 i 18 stupnjeva Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vikend snijeg

Za vikend oblačno, tmurno i sivo, još u subotu lokalno obilne oborine. Kiša će u subotu poslijepodne uz pad temperature prijeći u susnježicu i snijeg, prvo u gorju, a zatim u noći na nedjelju i u nizinama.

U gorskim predjelima će pasti i više od 20 cm novog snijega, a stvaranje tanjeg snježnog pokrivača moguće je i drugdje u unutrašnjosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako i olujno jugo će već potkraj subote okrenuti na buru koja će u nedjelju puhati duž cijele obale, a s kojom će i na Jadranu biti hladnije.

Image
Foto: DHMZ

DHMZ upozorenja

HAK: Na prometnicama moguće i veće količine vode

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, zbog ponegdje jake kiše moguć je nailazak na veću količinu vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali, izvijestio je u petak Hrvatski autoklub (HAK). Ponegdje ima magle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva privremeno je zatvoren izlazni krak čvora Matulji iz smjera graničnog prijelaza Rupa u smjeru Opatije i Pule. Promet je na čvoru Jurdani preusmjeren na državnu cestu DC8 za Pulu/Opatiju i Matulje.

U prekidu su katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka te brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak. Trajekt na liniji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse i kamione iznad tri tona nosivosti. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo