UPALJEN JE METEOALARM, STIŽE NAGLA PROMJENA VREMENA: /

Očekuju nas kiša, pljuskovi i olujno nevrijeme, evo gdje će biti najgore

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija

'Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21 °C, na istoku i malo viša', navodi se u vremenskoj prognozi DHMZ za danas

3.4.2019.
8:54
Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Očekuje se kako će vrijeme danas biti promjenjivo oblačno, uz mjestimice kišu i pljuskove s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju, piše DHMZ.

"Popodne i navečer kiša će se proširiti na Dalmaciju, a može je biti i u središnjim predjelima. Vjetar na kopnu većinom umjeren južni i jugozapadni, na istoku i u unutrašnjosti Dalmacije jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 21 °C, na istoku i malo viša", navodi se u vremenskoj prognozi za danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

DHMZ

PRIPREMITE SE NA JUŽINU, KIŠU, A MOŽDA I TUČU: Stiže promjena vremena koja će donijeti pljuskove i oluje

Image
PRIPREMITE SE NA JUŽINU, KIŠU, A MOŽDA I TUČU: /

Stiže promjena vremena koja će donijeti pljuskove i oluje

Image
PRIPREMITE SE NA JUŽINU, KIŠU, A MOŽDA I TUČU: /

Stiže promjena vremena koja će donijeti pljuskove i oluje

Prognoza za četvrtak

Očekuje se djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, te razmjerno vjetrovito. U pojedinim dijelovima Hrvatske može pasti malo kiše, uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega. Očekuje se navečer i u noći jače naoblačenje s kišom, koja će lokalno u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom zahvatit sjeverni Jadran te Gorski kotar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjetar će biti umjeren do jak južni i jugoistočni, a na Jadranu se očekuje jako i olujno jugo.

"Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na Jadranu od 12 do 15. Najviša dnevna od 15 do 19, u središnjim i istočnim predjelima između 19 i 22 °C", javlja DHMZ.

Image

DHMZ

Za četvrtak je oglašen i narančasti Meteoalarm za cijelu hrvatsku obalu koji označava opasno vrijeme.

Image

Petak i vikend

Diljem zemlje bit će djelomično oblačno, uz mogućnost razvedravanja. S četvrtka na petak, doći će ponegdje i do obilnih kiša. Vjetar će se smiriti, pogotovo nakon mjestimičnog olujnog vremena od četvrtka navečer do petka ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prognozi modela Aladin, najniža jutarnja temperatura između 9 i 12, na Jadranu između 10 i 12. Najviša dnevna od 9 do 14, u središnjim i istočnim predjelima između 11 do 16 °C.

"Već u subotu barem djelomice sunčano i većinom bez oborine, uz iznimku unutrašnjosti Dalmacije, a od nedjelje se ponovno povećava vjerojatnost za kišu i drugdje", javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo