A SAD MALO ODMORA / Uoči odlaska na jednomjesečnu stanku - saborski zastupnici bili slobodni gotovo pola godine!

Nazdravili su za kraj još jedne saborske godine. Iako je sabornica često bila prazna, a u raspravi se nisu birale riječi, zastupnici su zadovoljni

15.12.2017.
18:41
VOYO logo

Plaća oko 15 tisuća kuna na mjesec, a uz to gotovo pola godine neradnih dana- zvuči kao idealno radno mjesto. Na raspustu su više od školaraca, a i kad bi trebali biti u sabornici, mnogih ondje nema.

Nazdravili su za kraj još jedne saborske godine. Iako je sabornica često bila prazna, a u raspravi se nisu birale riječi, zastupnici su zadovoljni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek može bolje, ali puno toga je napravljeno, puno zakonskih rješenja donešeno statistički ovaj saziv je puno više radio nego svi do sada", kaže Milijan Brkić (HDZ), potpredsjednik Sabora.

Oporba pak pamti samo ono što im je smetalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lex šerif o kojem svi govore to je samo kozmetička promjena nikakva reforma se tu neće dogoditi", jasno će Krešo Beljak (HSS), saborski zatupnik.

"Pokušavam se sjetiti neke dobre mjere, ali moram priznati da mi teško polazi za rukom", ističe Bojan Glavašević (SDP), saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na klupama su ih dočekale čokoladice da odlazak na mjesec dana odmora bude još slađi. No, da je odmora previše većina ne želi priznati. 

"Nema odmora, nema odmora. Bit ću na terenu non stop meni je obaveza u Dalmaciji obilaziti te ljude", poručuje Miro Bulj (MOST), saborski zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmaraju više nego bilo tko drugi u Hrvatskoj, više i od učenika. U ovoj godini saborski zastupnici imali su čak  pet mjeseci odmora. 

"Jučer smo dali inicijativu da se krene u izmjene ako treba i Ustava da se nakaradni zakono o odmoru promijeni, sabor bi trebao zasjedati cijelo vrijeme", kaže Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kada zasjedaju način se ne bira.

"Razina rasprave u sabornici je razina društva, vidite predsjednica se slika s devom", poručuje SDP-ov Gordan Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto se ne bi rasprava odvijala kako raspravljaju građani nekada više nekada manje žestoko nekada s više nekada s manje argumenata."

Bilo je vrijeđanja i svađanja. I prisilnog iznošenja iz sabornice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vrlo često se u nedostatku sadržaja, u nedostatku kompetencije poseže za uvredama, to je ono što mene osobno smeta mislim da to smeta i građane i da bi u tom dijelu trebalo mijenjati pristup pojedinih zastupnika", kaže Gordan Jandroković (HDZ), predsjednik Sabora.

Incidentne situacije mogle bi se riješiti novim etičkim kodeksom i Poslovnikom koji bi se trebali donijeti sredinom siječnja, kad se vrate na posao.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo