AKO NIJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA... / Unatoč prepirkama oko ručka, predsjednik i premijer u 'istom loncu': Macron im posvetio jedan tvit

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Milanoviću predlagali kasnu večeru u srijedu, Plenković dobio ručak pa 'zaboravio' pozvati predsjednika

25.11.2021.
21:57
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Hrvatskom narodu, dragi Andrej, dragi Zorane, hvala na dobrodošlici. Dijelimo istu viziju naše Europe. Čine ju vrijednosti, otvorenost prema mediteranskom svijetu, predanost međunarodnoj sigurnosti. Nastavimo graditi zajedno", poručio je francuski predsjednik Emmanuel Macron putem Twittera nakon što je i službeno napustio hrvatski teritorij. 

    Au peuple croate, cher Andrej, cher Zoran, merci pour votre accueil. Nous partageons une même vision pour notre Europe. Elle est faite de valeurs, d'ouverture sur le monde méditerranéen, d'engagement en faveur de la sécurité internationale. Continuons à construire ensemble. pic.twitter.com/mUEkYjORlC
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, francuskog predsjednika prvo je u četvrtak ujutro primio predsjednik RH, Zoran Milanović, a onda ga je dočekao i premijer s čijim je izaslanstvom otišao i na ručak. No, taj ručak ponovno je razdijelio ionako podvojena "brda" pa su premijerovi ljudi govorili kako je Pantovčaku bilo ponuđeno da organiziraju večeru u srijedu, ali da im to nije odgovaralo s obzirom na kasni dolazak Macrona. 

Image
ODGOVORIO PREDSJEDNIKU /

Plenković: 'Pitajte Milanovića zašto nije htio biti domaćin ručka i večere, a ne mene zahvaljujući kojem Macron dolazi'

Image
ODGOVORIO PREDSJEDNIKU /

Plenković: 'Pitajte Milanovića zašto nije htio biti domaćin ručka i večere, a ne mene zahvaljujući kojem Macron dolazi'

Da zaista nije, potvrdili su i iz Ureda predsjednika navodeći kako prostor za svečanom večerom nije bio omogućen niti u četvrtak jer je Macron nakon ručka s premijerom napustio Hrvatsku. Ipak, dodaju, svečani ručak je operativna razina gdje će biti ministri, estradnjaci, sportaši i mnogi gospodarstvenici, ali na kojem očito nema mjesta za predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada Ured predsjednika organizira takve stvari pozivnice odlaze na više adresa među kojima su Ured predsjednika Vlade, premijer, predsjednik Sabora i ministar vanjskih poslova. To što se ne odazovu, kažu na Pantovčaku, nije problem Pantovčaka.

U konačnici, tijekom boravka francuskog predsjednika obojica su dobila svoje službeno vrijeme, a Macron je zatim pronašao i vremena da obojicu smjesti u jedan jedini tvit, odnosno objavu na svom Twitteru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo