dan državne zastave ukrajine / Ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj za RTL: 'Hrvatska je obranila svoju zemlju, obranit ćemo i mi'

'Nakon šest mjeseci nastavit ćemo braniti našu Ukrajinu i još važnije nakon šest mjeseci ćemo pobijediti', kazao je Vasilj Kirilič

23.8.2022.
20:07
VOYO logo

Dan Državne zastave Ukrajine obilježava se i u središtu Zagrebu gdje je bila i RTL-ova Ida Hamer.

Jedna poruka okupljenih na ovaj dan je i zahvalnost Hrvatskoj za ono što je ona učinila proteklih mjeseci i dala utočište brojnim Ukrajincima koji su ovdje pristigli. Njih je do sada u Hrvatsku pristiglo preko 21 tisuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ida Hamer razgovara je s Vasiljom Kiriličom, ukrajinskim veleposlanikom u Hrvatskoj.

"Mi smo u stalnom kontaktu s Ukrajincima diljem Hrvatske. Ovim se putem želim zahvaliti Vladi Republike Hrvatske i svim Hrvaticama i Hrvatima na snažnoj podršci jer su učinili sve da podrže Ukrajince koji su tu došli. Jedna mala država je dala veliku potporu velikoj državi. Ukrajinci koji su došli u Hrvatsku su zbrinuti i vrlo su zadovoljni", poručio je Kirilič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je je li u kontaktu s ukrajinskim ministarstvo vanjskih poslova.

Image
nitko ne popušta /

Šest mjeseci traje krvavi rat u Ukrajini: Neće završiti tako skoro, a ovo su mogući scenariji

Image
nitko ne popušta /

Šest mjeseci traje krvavi rat u Ukrajini: Neće završiti tako skoro, a ovo su mogući scenariji

"Brutalna agresija Ruske Federacije na Ukrajinu se nastavlja. Raketiraju se stamben četvrti, bolnice, vrtići, škole… Cilj Rusije je uništiti Ukrajinu posebice sada kada je jako vruće. Ako se prisjetimo Mariupolja koji podsjeća na Vukovar, samo što je takvih Vukovara u Ukrajine već više desetaka. To su uništeni gradovi. Uništava se civilna infrastruktura", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra je dan neovisnosti i šest mjeseci od početka rata.

"Nakon šest mjeseci nastavit ćemo braniti našu Ukrajinu i još važnije nakon šest mjeseci ćemo pobijediti jer branimo svoju zemlju, svoje kuće i svoje roditelje. Hrvatska je obranila svoju zemlju, obranit ćemo i mi", kazao je Vasilj Kirilič za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo