BRZA REAKCIJA POLICIJE: /

Pronađen muškarac koji je novinarki N1 televizije u komentarima poručio da joj treba 'odsjeć glavu'

Image
Foto: N1

Uhićeni muškarac je priznao prijetnju tijekom razgovora u policiji

12.12.2017.
17:57
N1
VOYO logo

Policija je uhitila muškarca koji je prijetio novinarki N1 televizije Nataši Božić.

"Policija je pronašla počinitelja koji mi je prijetio na FB profilu N1. Nazvao me upravo načelnik Policijske uprave Zagrebačke Marko Rašić i izvijestio me da je osoba privedena na razgovor i da je djelo priznala. Dalje postupaju policija i Državno odvjetništvo. Zahvaljujem policiji na izuzetno brzoj reakciji i svima vama potpori", objavila je novinarka na svom Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrđeno iz policije

Iz Policijske uprave istarske potvrđeno je Hini da je istarska policija u utorak ispitala osumnjičenika kojeg dovodi u vezu s kaznenim djelom prijetnje novinarki Nataši Božić Šarić, a koju je dobila putem društvenih mreža nakon televizijske emisije.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o Puljaninu srednje životne dobi. Istarska policija je, kako je navela glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović, postupila temeljem zahtjeva nadležne policijske postaje gdje je oštećena podnijela kaznenu prijavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urednica na Televiziji N1 Nataša Božić na Dan ljudskih prava dobila je prijetnje smrću. Kako je sama pojasnila, samo zato što je postavila novinarsko pitanje. Božić je prijetnje dobila nakon što je u emisiji Točka na tjedan s kolegicama novinarkama Mladenkom Šarić i Ivankom Tomom razgovarala o generalu Slobodanu Praljku. U komentaru dotičnog Siniše Ganića stoji: "Tebi treba glavu odjeć mamicu vam lopovsku".

Božić: Kritika je poželjna, uvrede toleriram, ali prijetnje neću

"Osim što prijetnje doista doživljavam kao ugrozu sigurnosti i moje, i kolegica novinarki Mladenke Šarić i Ivanke Tome, prijavu sam podnijela jer želim da oni koji prijete i siju mržnju iz sigurnosti svoje sobe – osjete posljedice. Dosta je mržnje po društvenim mrežama. Kritika je poželjna, uvrede toleriram, ali prijetnje neću – prijavit ću svaku! Novinari su svugdje meta napada, civilizirane zemlje to rigorozno kažnjavaju i isto očekujem od Hrvatske", rekla je tada Božić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvrede i prijetnje smrću upućene novinarski Nataši Božić Šarić najoštrije je u ponedjeljak osudilo Hrvatsko novinarsko društvo (HND) dodavši kako je riječ o "nastavku niza pritisaka na novinare u Hrvatskoj koji uključuju prijetnje smrću, fizičke napade pa i pokušaje ubojstva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo