Već je uobičajeno da neki splitski ugostitelji cijene za vrijeme turističke sezone dižu i za 30-40 posto, ne bi li zaradili što više novca od stranih turista. Istovremeno uvode popust za domaće. Dolaskom jeseni i zime, sve su cijene spustili, ali popust za domaće su ukinuli - do početka nove turističke sezone. Splićanima tako poručuju da sada slobodno navrate jer su cijene pristupačne.
Hobotnica s bobom sada se, na 'zimskom meniju', može pojesti za 50 kuna, dok je tijekom turističke sezone cijena za to jelo išla i do sto kuna.
OVAKO ‘GULE’ GOSTE NA JADRANU: Svježe lignje od smrznutih lignjuna i pizza za 90 koja vrijedi 10 kuna!
'Kada nam dođe opet sezona, onda dižemo cijene, ali opet uvodimo popust za domaće', navode ugostitelji, prenosi Slobodna Dalmacija.
Istovremeno se žale zbog povećanja PDV-a. Ugostitelji tvrde kako će samo na kavi zbog promjene PDV-a godišnje izgubiti 4000 kuna. Šalici kave morat će dići cijenu na devet kuna pa očekuju da će izgubiti dio gostiju.
BEZOBRAZNO SKUPO: Na Jadranu cijene već divljaju, skoro sve je dvostruko skuplje!