PROZVAO SUCE / Udruga sudaca o Miljeviću: 'Ovo je za stegovni postupak, bio je dužan prijaviti kazneno djelo'

Iz Udruge sudaca poručuju da je cilj Miljevićevih izjava - potkopavanje sudbene vlasti u Hrvatskoj

22.7.2019.
19:33
VOYO logo

Tko je tih šest korumpiranih sudaca i je li Zdravko Mamić dao nekome od njih novac prije presude, sada provjerava i USKOK. Iako u svom priopćenju šalju jasnu poruku: 

"Odvjetnik Miljević sigurno zna da je svatko dužan prijaviti kazneno djelo za koje se postupak pokreće po službenoj dužnosti. Jednako tako je sasvim sigurno upućen kome treba podnijeti kaznenu prijavu, kao što zna i za posljedice neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

A Veljko Miljević uzdrmao je hrvatsko pravosuđe jučerašnjom izjavom u RTL-ovoj emisiji objašnjavajući zašto je Zdravko Mamić nedavno otkazao konferenciju u Međugorju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htio je imenovati suce za koje on zna da su korumpirani i da primaju određena sredstva za ono za što ne bi trebali primati". 

Na pitanje jesu li ti suci primali od Zdravka Mamića novac, Miljević je rekao: ''Nije bilo samo o tome riječi. Bilo je riječi u kuloarima da se zna koji su suci spremni na takvu djelatnost i koji u njoj sudjeluju.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htio reći jesu li to osječki suci koji su sudili Mamiću, dodavši samo da su iz različitih sfera.

''On je htio imenovati 6 važnih sudaca koji su korumpirani.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar pravosuđa jasno poručuje:

"Mislim da to treba prijaviti. Ne znam o tome ništa, sve me brine što je u vezi s korupcijom, posebno me brine ako netko nešto zna, a nije to precizno rekao na mjestu gdje treba", kaže Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznesenim optužbama zgrožena je i udruga sudaca. Ovakvoj izjavi, poručuje, cilj je potkopavanje sudbene vlasti u Hrvatskoj.

"Ovo je stvar, po meni, i za stegovna tijela Odvjetničke komore jer ako, ponavljam, netko tko je odvjetnik ima saznanja da je netko počinio kazneno djelo, bilo kakvo kazneno djelo, onda je on to dužan prijaviti, a ne čekati da njega državno odvjetništvo zove na razgovor", kaže Dražen Kontrec iz Hrvatske udruga sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek koji je godinama radio kao sudac, a isto toliko je odvjetnik tvrdi kako pravosuđe u Hrvatskoj i nije tako loše.  

"Ja vam tvrdim ovaj čas da je percepcija javnosti 50 posto da su suci korumpirani. To je onih 50 posto građana, kojih ima preko milijun ovaj čas - koji su izgubili bez obzira radi li se o parničnom postupku ili kaznenom, koji tvrde da nisu izgubili jer su u krivu, već jer su suci korumpirani", kaže odvjetnik Branko Šerić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok USKOK provjerava teške optužbe, poručuju i kako je prošli napad Zdravka Mamića na suce lažnom prepiskom bio - pucanj u prazno!   

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo