Strahuju za sigurnost / Udar na 'Uberovce' u Zadru: prave se da su mušterije, pa ih namame u klopku i napadnu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Neki od vozača su posvjedočili da im se prijetilo "da će im prerezati grkljan", a neki su i bili pretučeni

28.6.2017.
9:00
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U Zadru, kako bi otjerali vozače Ubera s ceste, lokalni prijevoznici  glume ili prate njihove mušterije, a onda ih fizički napadnu ili im prijete smrću. Iako su i tradicionalne kompanije konstantno na rubu zakona, pa vozači rade i po 12 sati i bez prijave radnika, situacija se na tržištu dodatno pogoršala dolaskom turista i prelaskom vozača na mobilnu aplikaciju, piše Slobodna Dalmacija.

Neki od vozača su posvjedočili da im se prijetilo "da će im prerezati grkljan", a neki su i bili pretučeni. Razjareni taksisti se prave da su mušterije i naruče Uber vozilo, te namame vozača u klopku i prebiju ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Predsjednik Udruženja taksista i direktor Ubera oči u oči kod Zorana Šprajca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Direktor Ubera: 'Od dolaska u Hrvatsku zalažemo se za novu regulativu. Posla ima dovoljno za sve'

>> Taksisti iz svih dijelova Hrvatske krenuli za Zagreb, spremaju se nove blokade!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veći broj ih, kaže, zbog toga odustaje od posla, pa su neki vozači posvjedočili i da razmišljaju hoće li zadržati posao ili ne. "Ne isplati se za sitne novce gubiti glavu. To su malo jače prijetnje. Ne treba se s tim petljati", kazao je jedan od njih. 

Glavni sindikalni povjerenik Samostalne taksi-službe za Zadarsku županiju Predrag Šimunov  kazao je da nema saznanja o napadima na vozače "Ubera", ali smatra da su incidenti samo rezultat sveopćega kaosa koji se donekle kontrolira do turističke sezone. Policija također o svemu tome ništa ne zna jer se vozači novog taksi-prijevoza boje prijaviti incidente u strahu za vlastiti život, piše Slobodna Dalmacija.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo