PRIPUZ VIŠE NE DA / U Zagrebu se više ne odvozi glomazni otpad: 'Puni smo! Ne možemo ništa primiti, takva je odluka s vrha...'

Image
Foto: Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

Problem je što su prije tjedan dana istekli ugovori s tvrtkom Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe poduzetnika Petra Pripuza, vrijedni sto milijuna kuna za zbrinjavanje glomaznog otpada

11.8.2021.
14:15
Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Glomazni se otpad u Gradu Zagrebu ne odvozi posljednjih tjedan dana, a puna su i sva reciklažna dvorišta u koja građani otpad više ne mogu dostaviti, piše Jutarnji list.

Problem je što su prije tjedan dana istekli ugovori s tvrtkom Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe poduzetnika Petra Pripuza, vrijedni sto milijuna kuna za zbrinjavanje glomaznog otpada, čime je grad ostao bez deponija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poduzetnik kojega se povezivalo s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, kako Jutarnji neslužbeno doznaje, odbio je taj posao nastaviti raditi bez ugovora. U tijeku je, inače, novi natječaj za zbrinjavanje glomaznog otpada na koji se, da stvari budu zanimljivije, javila i njegova tvrtka Ce-za-r, a to bi moglo objasniti neodlučnost i oklijevanje zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da donese odluku o odabiru izvođača.

Image
GRAĐANI NEGODUJU /

Tomašević zbog rupčage u blagajni ukida besplatni parking pred bolnicama: 'Dio parkirališta bi trebao ostati besplatan'

Image
GRAĐANI NEGODUJU /

Tomašević zbog rupčage u blagajni ukida besplatni parking pred bolnicama: 'Dio parkirališta bi trebao ostati besplatan'

'Puni smo! Ne možemo ništa primati'

Iako je gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao na jučerašnjoj konferenciji za medije da se, po njegovim saznanjima, glomazni otpad odvozi i obrađuje u suradnji s privatnim poduzećima, Gradska čistoća i tri reciklažna dvorišta Grada Zagreba potvrdili su da ga ne primaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puni smo! Ne možemo ništa primiti, takva je odluka s vrha, tamo nazovite pa vidite", rekli su iz jednog reciklažnog dvorišta na zapadu grada.

Inače, dvogodišnji ugovor potpisan 2019. između Zagrebačkog Holdinga i zajednice ponuditelja tvrtke Ce-za-r i Reoma za preuzimanje, vaganje i obradu otpada glomaznog otpada sa zagrebačkih ulica i otpada s gradskih groblja istekao je prije tjedan dana. Tim ugovorom vrijednim 99 milijuna kuna predviđeno je, u dvije godine, skupljanje 50 tisuća tona glomaznog i tri tisuće tona otpada s groblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo