GRAĐANI NEGODUJU / Tomašević zbog rupčage u blagajni ukida besplatni parking pred bolnicama: 'Dio parkirališta bi trebao ostati besplatan'

Najava ukidanja besplatnog parkiranja pred zagrebačkim bolnicama nije oduševila Zagrepčane

10.8.2021.
22:28
VOYO logo

Mjeru besplatnog parkiranja ispred zdravstvenih ustanova koju je tijekom pandemije koronavirusa uveo pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, njegov će nasljednik Tomislav Tomašević ukinuti. Epidemiološka situacija je, po njemu, bolja, a besplatan parking su koristili i žitelji iz susjedstva. No, najbitniji razlog ponovne naplate je rupa u blagajni.

"Prihvatit ću taj prijedlog s obzirom na situaciju da je epidemiološka situacija trenutno povoljna i da nema takvog pritiska na zdravstvene ustanove, da isto tako, koliko znam, efekti te mjere su upitni. Budući da je velik broj zdravstvenih ustanova u širem centru grada, a nije bilo provjere da li se radi o ljudima koji su besplatno parkirali koji su doista korisnici ustanova", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani nezadovoljni

Ta ideja građanima nije dobro sjela. "Ja često dolazim, najmanje jednom u dva mjeseca. Tu sam po cijeli dan i to će sigurno biti veliki trošak za mene", rekao je za RTL Zlatko Mikulčić iz Zagreba, a njegova sugrađanka Branka Kračun je dodala: "Kao onkološki bolesnik i s time da se sama vozim na pretrage, značilo bi mi dosta. Vjerojatno bi jedan dio parkirališta trebao ostati besplatan za bolesnike koji se sami voze."

"Ne bi bilo nikako u redu prema roditeljima koji idu svojoj djeci i bolesnicima koji trebaju tu ustanovu. Svakako bi trebalo ostati ovako kako je", tvrdi Zagrepčanka Ivana Sabadžija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'FINANCIJSKI RAZLOZI' /

Tomašević otkrio koliko se smanjuju naknade u vijećima gradskih ustanova; Ukida se i besplatan parking

Image
'FINANCIJSKI RAZLOZI' /

Tomašević otkrio koliko se smanjuju naknade u vijećima gradskih ustanova; Ukida se i besplatan parking

Iz Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata kažu da Tomašević šalje krivu poruku nauštrb bolesnih. "Pacijenti imaju svoju medicinsku dokumentaciju s kojom dolaze u bolnicu. Isto tako se može po tome vidjeti da li netko koristi usluge bolnice i dati im besplatan parking, a ako se netko zatekne da je parkirao samo zašto što je besplatno, onda se to može naplatiti", tvrdi predsjednica udruge Jasna Karačić.

Izgubili 14 milijuna kuna

No, blagajna Holdinga je prazna. Grad se više ne želi odricati naplate na 3500 parkirnih mjesta na kojima je od listopada do danas izgubio 14 milijuna kuna. Od tog novca je pet milijuna kuna izgubljeno na novoj garaži Sveti Duh, na čije održavanje mjesečno odlazi 100.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije povećanje cijene usluge, ali jest ponovno uvođenje naplate koje dosad nije bilo, jer gledamo kako povećati prihode, a u isto vrijeme kako smanjiti rashode i konačno napraviti financijsku konsolidaciju", poručio je gradonačelnik.

Kad će odluka o ponovnoj naplati parkinga ispred zdravstvenih ustanova u Zagrebu stupiti na snagu, još nije poznato. Ali, to bi trebalo biti uskoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo