U VLADI NE VIDE NIŠTA SPORNO: /

Plenković na stranački skup u Splitu išao službenim avionom

Image
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
8.5.2017.
17:27
Željko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Plenković je, piše N1, u Split stigao službenim avionom. Premijer je, kažu, bio u velikoj stisci s vremenom budući da je ujutro bio u Zagrebu na predstavljanju liste HDZ-a za grad Zagreb. S dolaskom u Split je kasnio pa nije sudjelovao na misi i procesiji u Katedrali, ali kako bi ipak stigao na obilježavanje dana sveca zaštitnika Splita koristio je službeni avion.

Ipak, nakon toga, Plenković je u Splitu podržao Andru Krstulovića Oparu na stranačkom skupu. U javnosti se postavilo pitanje koliko je takav potez opravdan s obzirom da se, sukladno zakonu, državna sredstav ne smiju koristiti u predizbornoj kampanji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vlade su odgovorili kako je premijeru za dolazak u Split bio upućen poziv povjerenice Vlade Republike Hrvatske za Grad Split Branke Ramljak te splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolita Marina Barišića.

'Zbog brojnih obaveza i zgusnutog rasporeda, predsjednik Vlade Plenković u Split je došao zrakoplovom što nije neuobičajeno kada je riječ o službenom posjetu, a što je razvidno iz upućenog poziva', kažu u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo