program nije otkazan /

U tijeku svečanost obilježavanja humanitarnog konvoja Bijeli put: Milanović je u ovim trenutcima trebao govoriti

Da je dolazak otkazan u posljednji trenutak svjedoči činjenica da je oko podneva jedan dio njegovog tima bio u Travniku

19.12.2021.
19:00
VOYO logo

U Novoj Bili u tijeku je svečanost obilježavanja humanitarnog konvoja Bijeli put.

"Razgovarali smo s jako puno građana na području Travnika i Nove Bile i nitko od njih ne vjeruje da bi postojala mogućnost da netko naudi ili pokuša nauditi predsjedniku Milanoviću. Svi su kazali da s bošnjačke strane da nemaju ništa protiv njegovog dolaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je dolazak otkazan u posljednji trenutak svjedoči činjenica da je oko podneva jedan dio njegovog tima bio u Travniku. Danas je predsjednik Milanović trebao posjetiti Katoličko učilište međutim to je otkazano", kazala je RTL-ova reporterka Nikolina Radić.

Ostatak programa nije otkazan. Položeni su vijenci na grobljima hrvatskih branitelja u Travniku. Isto tako se pred spomenikom Anti Vlajiću, vozaču koji je poginuo u humanitarnom konvoju, sada održava svečanost održavanja 28. obljetnice Bijelog puta te je u ovim trenutcima trebao govoriti predsjednik Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
otkazan posjet /

Sigurnosne službe BiH: 'Nismo primili niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu ugroženost predsjednika Hrvatske'

Image
otkazan posjet /

Sigurnosne službe BiH: 'Nismo primili niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu ugroženost predsjednika Hrvatske'

„Pretpostavljam da je pred Milanović procijenio, odnosno službe su procijenile da ne bi bilo moguće normalno osigurati sigurnost predsjednika RH. Ja predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Milanovića doživljavam kao velikog prijatelja BiH.  Ja sam prije 4 god izbjegao ubojstvo na autocesti samo zato što se nekima usklopilo da bi trebali neke zakone donijeti, a računali su da će biti moje nepotpisivanje ukaza prepreka da zakon stupi na snagu. Tako da je to sasvim realno u BiH“, kazao je Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH.

U Crkvi SV. Duha je u vrijeme rata bila bolnica te je kroz nju prošlo čak 12.000 ranjenika, a oni najteže ranjeni su helikopterom prebacivani u Split. Samo im je zrakom stizala humanitarna pomoć dakle bacala se. U to je vrijeme jedna kutija cigareta koštala 100 maraka, a jedna vreća brašna čak 1 000 maraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo