STRATEGIJA ZA DRUGI KRUG / U stožeru Grabar-Kitarović krenulo dodvoravanje Škorinim biračima: 'Čestitamo mu ovim povodom...'

Image
Foto: Pixsell

Prema izlaznim anketama, predsjednica je na 25,63 posto, a Milanović je za više od dva posto ispred nje

22.12.2019.
21:32
Pixsell
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, prema gotovo sto posto obrađenih listića osvojila je 26,65 posto potpore birača i ušla je u drugi krug, gdje joj je protukandidat Zoran Milanović, koji je osvojio 24,43 posto glasova.

Najopasniji je aktualnoj predsjednici bio Miroslav Škoro s 24,43 posto glasova i sad kreće bitka za njegove birale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kako je to detaljnije izgledalo u njenom stožeru kroz izbornu noć, čitajte u nastavku teksta.

Image

Iz stožera Grabar-Kitarović krenuli 'signali' prema Škori: "Čestitamo mu ovim povodom...'

Image

Iz stožera Grabar-Kitarović krenuli 'signali' prema Škori: "Čestitamo mu ovim povodom...'

Kako navodi naš reporter Petar Panjkota, u stožeru Kolinde Grabar-Kitarović, kod objave izlaznih anketa bio je muk jer se očekivalo da će predsjednica biti na prvome mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj predsjedničine kampanje Ivan Anušić dao je detaljniji uvid u situaciju i otkrio ima li razočaranja.

"Nismo razočarani, zašto bismo bili? Rezultat je očekivan, jasno se pokazuje da je više od 50 posto otišlo kandidatimadesnice, što je nama zadovoljavajuće i u 14 dana odradit ćemo posao do kraja. Ankete su i prije pokazivale ove vrijednosti. No, treba čekati konačne rezultate jer nisu ankete potpuno relevantne pa ćemo nakon toga vidjeti. Mislimo da će nam se razlika pred Škorom povećati", kazao je Anušić i opovrgnuo da se kroz kampanju previše pozornosti posvećivalo glavnom protukandidatu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije Milanović bio u fokusu, imali smo kampanju kakvu smo željeli, fokusirala se na nas, naše aktivnosti i program. Tako ćemo nastaviti i u idućih 14 dana.

Brkić: Moramo se još više spustiti među narod

Ni drugi dio izlaznih anketa nije bio popraćen jačim pljeskom, potvrdila je iz predsjedničina stožera naša reporterka Leona Šiljeg te se okrenula sugovorniku potpredsjedniku HDZ-a Milijanu Brkiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek sam govorio da vodi pobjedničku kampanju i da će nastaviti mandat idućih pet godina, a što se tiče izlaznih anketa, moramo ih staviti u kontekst da na svjetonazorskom planu imamo ozbiljnog protukandidata u Miroslavu Škori, kojem ovim povodom čestitam", kazao je Brkić i otkrio gdje je bio u posljednje vrijeme, s obzirom da je bio podosta tih:

"Ne morate biti šef da biste bili bitni u nekom sustavu. Bio sam svuda gdje me stranka uputila i ako sam imao neke zadaće. Odradio sam sve što sam mogao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom krugu treba doći do novih birača.

"Moramo se još više spustiti među narod, ne svađati se, predstaviti program i osigurati pobjedu", zaključio je Brkić i nadovezao se njegov stranački kolega:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpora predsjednici je neupitna i desni spektar je dobio više od polovice glasova, što je jako dobro. Siguran sam da ulazimo u drugi krug. Glasovi birača iz Bosne i Hercegovine će nam sigurno dodatno pomoći", istaknuo je državni tajnik Središnjeg državnog ureda Zvonko Milas.

Medved: "Predsjednici se izvadila izjava iz konteksta"

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je dosadašnje rezulate i kao što je u samom stožeru atmosfera bolja, tako je i kod ministra. Ipak, Slavoniju je u potpunosti osvojio Škoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidljivo je da dosadašnja predsjednica ulazi u drugi krug i to je ono što je najvažnije jer to je nova bitka i novi pristup. Pobijedit će", kazao je Medved i komentirao gafove koje je predsjednica imala u kampanji:

"Puno je komentatora analizirala strukturu glasača, iz čega se vidi da je struktura desnog centra i desnice pobijedila, prema čemu vidimo da će Grabar-Kitarović pobijediti u drugom krugu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporan je bio onaj posljednji gaf, iz Vukovara. Predsjednica je rekla da "poginuli branitelji ne žale što su poginuli" te time zgrozila obitelji poginulih i nestalih.

"Predsjednica nije u tom kontekstu iskazala tu rečenicu, bila je u potpuno drugom kontekstu. Ona poštuje sve žrtve Domovinskog rata i uvjeren sam da nakon svega što je učinila u dosadašnjem mandatu i svemu što je napravila, uvjeren sam u pobjedu. No, strpimo se i sačekajmo konačne rezultate", kazao je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pušta se slavljenički Thompsonova "Lijepa li si" i ovaj put nije bilo prekidanja pjesme u trenutku kad se čuo Škorin glas.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo