SVE JE U RUKAMA SOLINJANA / U Solinu HDZ gubi prvi put nakon 31 godinu: 'Otprilike 60 posto sugrađana zatražilo je smjenu u Solinu'

Kandidat nezavisne liste mladih Vedran Duvnjak smatra da je vrijeme za promjene

20.5.2021.
21:00
VOYO logo

Prvi put u povijesti grad Solin ide u drugi izborni krug za gradonačelnika. HDZ-ovom kandidatu i dosadašnjem gradonačelniku nije uspjelo kao dosad nadmoćno pobijediti. A unatoč velikoj prednosti u prvom krugu ne može biti siguran u pobjedu u drugom jer mu je planove pomrsio kandidat Nezavisne liste mladih Vedran Duvnjak kojemu sada podršku daje cijela oporba, od ljevice do desnice.

U Solinu - poznatom kao gradu djece i mladih, prvi put nakon 31. godina odvija se drugi krug za gradonačelnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji gradonačelnik Dalibor Ninčević ide po svoj drugi mandat, no kandidat nezavisne liste mladih Vedran Duvnjak smatra da je vrijeme za promjene.

“Ova prednost je velika, ali nije nedostižna. Ja sam siguran da ćemo utakmicu dovesti do kraja…i da ću ja pobijediti u interesu svih građana Solina“, tvrdi kandidat za gradonačelnika Solina Dalibor Ninčević (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon 31. godine dogodio se u Solinu drugi krug. Čak ne bi mogao reći dogodio se mi smo ga napravili, nadam se da će birači ovaj put prepoznati da su promjene moguće i izaći u što većem broju“, smatra kandidat za gradonačelnika Solina Vedran Duvnjak (NLM)

U solinskom gradskom vijeću HDZ i Stranka umirovljenika je osvojili su osam mandata, dok je lista mladih dobila šest. Preostale oporbene stranke imaju pet mandata. No, zanimljivo je što je cijela oporba u drugom krugu podržala kandidata liste mladih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vedrana Duvnjaka podržavam isključivo iz razloga što je u prvom izbornom kruga jasno da naši sugrađani žele promjene. Naime, ako ste dobro iščitali rezultate prvog izbornog kruga, otprilike 60 posto naših sugrađana zatražilo je smjenu u gradu Solinu”, javio se Tihomir Bečko (DP) preko WhatsApp vide poziva.

Hoće li doći do smjene, odlučit će sami građani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moje mišljenje da bi Dalibor trebao osvojiti drugi krug, jer u gradu Solinu se dobro radi”, kazao je Nikša Matković.

“Kad 30 godina vladate u jednom prostoru, u jednom gradu dođe do zasićenja. Vi naprosto ostanete bez ideja. Toliko ste uljuljkani u tu svoju sigurnost da na kraju pati grad“, rekao je Ante Tešija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam, neka pobijedi tko dobije najviše glasova“, smatra Ivanka

Najviše glasova u prvom krugu imao je HDZ-ov kandidat, nešto više od 41 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja uopće ne bi rekao da on ima znatnu prednost jer kad se sagleda snaga oporbe i njegova snaga, mi smo jači i mi smo ti koji ulazimo kao favoriti u drugi krug“, poručio je Vedran Duvnjak.

S druge strane, Ninčevića ne brine podrška cijele oporbe mladom protukandidatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne stvara mi nikakavu nervozu. isto kao što je sastav gradskog vijeća raznolik.. moja je intecija imati koaliciju sa građanima I imati suradnju sa svim gradskim vijećnicima bez obzira kojoj opciji pripadaju”, pojasnio je Dalibor Ninčević.

No za planove je rano, jer ostaje još 10 dana kampanje, a zadnju riječ ipak imaju birači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo