emotivna ispovijest / U smrskanom automobilu umalo je izgubio sve, ali neće ga baciti: 'Nikad ne želim zaboraviti kakvu sreću smo imali'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

63-godišnji Zlatko Hodak kaže da smrskani automobil ne planiraju uništiti, već upravo suprotno

3.1.2021.
14:50
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon prošlotjednog razornog potresa, Hrvatsku i svijet obišla je fotografija smrskanog automobila iz kojega su izvučeni 35-godišnji otac i njegov mali sin nakon što im se na auto srušio čitav zid kuće. Sada pak otac 35-godišnjaka smatra da zajedno sa svojim sinom i unukom može slaviti novi rođendan, piše Slobodna Dalmacija.

63-godišnji Zlatko Hodak kaže da smrskani automobil ne planiraju uništiti, već upravo suprotno. ''Uh, da baciti; ni govora! Konzervirat ću ga ovakvoga, ide u dvorište moje kuće da ga svaki dan gledam i nikad ne zaboravim kakvu sreću smo imali. Ne mogu vjerovati još uvijek. Bojim se i pomisliti što se moglo dogoditi mojima - govori otac i djed na rubu plača'', kazao je za Hodak za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
katastrofa /

Posljedice razornog potresa! Dosad prijavljene štete na 8928 objekata: 'Broj će biti i veći...'

Image
katastrofa /

Posljedice razornog potresa! Dosad prijavljene štete na 8928 objekata: 'Broj će biti i veći...'

Zlatko Hodak inače je zaposlen kao domar OŠ "Mato Lovrak" gdje radi već 20 godina, a Petrinju, u koju se doselio iz Srijema, smatra drugim domom.

''Imao sam i drugih ponuda, da odemo živjet u Zadar, Crikvenicu, čak i Split. No, završio sam s obitelji u kontinentalnom dijelu Hrvatske, i zbog toga nimalo ne žalim'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno u dobru i zlu 

Unatoč nedaćama koje su ih snaše, gospodin Zlatko zahvalan je na pomoći dobrih ljudi. Na kući nemaju veliku štetu, jedino je stradao dimnjak. ''Puno se dobrih ljudi javilo, i veliko hvala svima; prihvatili smo ponudu gospođe Maje koja će nam ustupiti rabljenu Opel Astru. Druge sam dobrotvore proslijedio onima koji su također ostali bez automobila, puno im to znači sad kad život treba teći dalje. Svaka pomoć treba'', rekao je Hodak.

Nekoliko dana proveli su kod rodbine, a dok traje sanacija štete, gospodin Zlatko s obitelji u Novu Godinu ipak ulazi pun nade. ''Puno mi je rodbine, kumova i prijatelja pri ruci, držimo se zajedno u dobru i zlu. Novu godinu nismo puno slavili, ali okupilo nas se nekoliko da nazdravimo činjenici da su Josip i Leon bez većih posljedica pregrmili dvije tone na leđima. Sad bih zaplakao'', zaključio je pun emocija gospodin Zlatko za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo