Bez drugog kruga / HDZ-ov disident Culej u Škorinu stožeru: 'Svi Škorini glasovi bit će bitna poruka predsjednici'

Image
Foto: RTL

Miroslav Škoro trenutno je kod kuće s obitelji te se u stožeru očekuje oko 23 sata

22.12.2019.
22:29
RTL
VOYO logo

Prema dosad objavljenim neslužbenim rezultatima DIP-a Miroslav Škoro je s 24,44 (obrađeno je 99,40 posto biračkih mjesta) posto iza Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović te tako ne ide u drugi krug. Bio je blizu, drugi krug mu je izmaknuo za samo dva i nešto posto.

Image

U Škorinom stožeru zadovoljni: 'Ovo je povijesni rezultat! Epilog će se vidjeti na parlamentarnim izborima'

Image

U Škorinom stožeru zadovoljni: 'Ovo je povijesni rezultat! Epilog će se vidjeti na parlamentarnim izborima'

U izbornom stožeru Miroslava Škore večeras je i saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej koji je za RTL rekao da misli da će stranka reagirati "super" na njegovo davanje podrške nezavisnom kandidatu Miroslavu Škori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam svojim odabirom i postupkom pokazao da nije sve šarena laža nego da postoji i drugo mišljenje i drugi plan. Da je situacija u zemlji blagostanje i da su svi zadovoljni, vjerojatno ne bih bio ovdje", kazao je Culej pa odgovorio na pitanje je li HDZ podijeljena stranka.

"HDZ je kao i svaka druga stranka. Tamo se mota jako puno tipova koji su samo zbog svoga interesa u stranci. Odnosno zbog svog osobnog uspjeha, imidža i probitka, dok postoje i drugi kojima osobna ambicija u životu nije bitna", kazao je Culej i dodao da je svojim činom pokazao da stanje u hrvatskom društvu nije dobro. "Da je u redu, ne bi bilo ovakvo glasovanje", kazao je Culej i dodao da ne razmišlja hoće li ga izbaciti iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koga će podržati glasači Miroslava Škore, rekao je da je siguran da niti jedan Škorin glas neće otići Milanoviću. "Svi glasovi Škorini će biti bitna poruka predsjednici da mora jasno znati da u hrvatskom društvu nešto nije kako treba i da ne klapa sve kao singerica kako oni to vole predstavljati", zaključio je Culej za RTL.

U Škorinu stožeru je i saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović, koji je više nego zadovoljan rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rezultat gospodina Škore je, objektivno gledano, izvrstan i povijesni. Prvi put jedan kandidat izvan duopola SDP-HDZ je skupio toliko. Epilog će se vidjeti na parlamentarnim izborima", poručio je Hasanbegović.

Podršku Škori dala je i bivša manekenka Anica Kovač. "Smatram Škoru strašno pametnim i inteligentnim čovjekom što se tiče politike. Dobrotu i poštenje pravi ljudi će prepoznati, no to nažalost uvijek traje. Škoro je mene u nekoliko situacija jednostavno oduševio. Ja sam za Hrvatsku, mene su tako roditelji odgojili. Neka bude to zemlja ljubavi, mira i dobrote. Ja dišem za svoju zemlju", rekla je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Škoru vjeruje i njegov kolega s glazbene scene - Jacques Houdek.

"Škoru poznajem kao kolegu iz poslovnog svijeta. I ptičice na grani već znaju da je taj glazbeni svijet kaljuža za sebe, a Škoro je u njemu svijetla točka. Bit ću uz njega i u pobjedi i u porazu. Ali još uvijek vjerujem u pobjedu", rekao je Houdek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema rezultatima RTL-ovih izlaznih anketa, čiji su podaci prikupljeni do 18 sati, Zoran Milanović, predsjednički kandidat SDP-a, u vodstvu je s 29,58 posto glasova. Aktualna predsjednica i HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu u novom mandatu Kolinda Grabar-Kitarović dobiva 26,38 posto glasova, a nezavisni Miroslav Škoro 24,10 posto glasova.

U stožeru Miroslava Škore kažu da su zadovoljni te vjeruju da će njihov kandidat ipak ući u drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo jako sretni rezultatima izlazne ankete jer smo od neovisnog čovjeka uspjeli doći do ovog rezultata. Vjerujemo da će Škoro preskočiti to jedno mjesto i ući u drugi krug", rekao je član Škorina stožera Željko Požega.

Miroslav Škoro trenutno je kod kuće s obitelji te će u stožer doći oko 23 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo