porazni podaci /

U Rijeci 500 djece živi ispod razine siromaštva: 'Popuštaju u školi jer nemaju sve knjige'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Porazni su podaci da u Rijeci 500 djece živi ispod razine siromaštva, a 'Moje mjesto pod suncem' jedini je program koji u Rijeci sustavno radi s 40-ak djece

27.10.2018.
10:09
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

"U prvom razredu su ga zezali – ti nemaš ovakvu igračku, nemaš najnoviji kompjutor. Ali ja mu kažem: sine, uvijek će biti za hranu i cipele"... "Popustila je u školi jer nema sve knjige, pala je razred i nema više pravo na stipendiju"... To su samo neke od izjava roditelja socijalno ugrožene djece istaknute na riječkom Korzu na fotoizložbi o siromaštvu djece u našoj zemlji, javlja Novi list.

Centar za kulturu dijaloga (Cekade) i Šarolija povodom Međunarodnog dana međusobnog pomaganja postavili su fotoizložbu u sklopu svog programa socijalnog uključivanja djece u riziku od siromaštva pod nazivom "Moje mjesto pod suncem". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porazni su podaci da u Rijeci 500 djece živi ispod razine siromaštva, a "Moje mjesto pod suncem" jedini je program koji u Rijeci sustavno radi s četrdesetak djece koja žive u takvim uvjetima, piše Novi list. Cilj programa je poslati apel građanima, tijelima javne vlasti i poslovnom sektoru da rješavanju problema pristupe konkretnim aktivnostima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo