Cijeli razredi u karanteni / U RH je trenutno 4707 učenika oboljelo od covida, 10 i pol tisuća u izolaciji. Hoće li 9 dana online nastave biti dosta?

Image
Foto: RTL

Nakon tri dana jesenskih praznika još dva dana učenici će imati nastavu na daljinu

27.10.2021.
18:38
RTL
VOYO logo

Jedina nova mjera nakon zabrinjavajućih brojki zaraze koronavirusom su dva dana online nastave idući četvrtak i petak. Time će se nakon devet dana izbivanja u škole vratiti i 11 tisuća djece koja su trenutačno u izolaciji, a prizdravit će i gotovo pet tisuća zaraženih učenika. 

Jedni odluku odobravaju, drugi ne, a mnogim roditeljima nova muka - kome ostaviti djecu? Zorana Čičak Kulić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njen prilog počinje u osnovnoj školi u kojoj dva cijela razreda nastavu imaju online, idućeg tjedna to će vrijediti u svim razredima i svim školama u državi. 

Nakon tri dana jesenskih praznika još dva dana učenici će imati nastavu na daljinu. Tako ukupno devet dana neće dolaziti u školu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaven Staklenac, ravnatelj Osnovne škole Većeslava Holjevca u Zagrebu:

"Dva do tri učenika i jedan djelatnik na dnevnoj bazi odlaze. Hoće li se ovim nešto postići, ja mislim da hoće jer će se stvoriti ta rupa od 10-ak dana. Vjerujem da će se smanjiti broj učenika pozitivnih po razredima i da će se nekako smiriti situacija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donosi podatke da je trenutačno 4707 covid pozitivnih učenika, a u samoizolaciji je njih više od 10 i pol tisuća. Svi se nadaju da će devet dana izvan učionica biti dovoljno da se brojke zaraženih smanje te da neće biti potrebe da se online nastava produlji. 

Cijeli prilog s drugim izjava pogledajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo