Predstečaj... / Sud utvrđuje tražbine vjerovnika tvrtke bivšeg tjelohranitelja Franje Tuđmana i Bože Petrova

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Tvrtka General Security d.o.o. priznala je tražbine od ukupno 5,2 milijuna kuna, među kojima je sa 2,54 milijuna kuna i sam bivši Tuđmanov čuvar

27.7.2022.
15:17
Marko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Trgovački sud u Zagrebu je u predstečaju General Securitya d.o.o., zaštitarske tvrtke Enimarka Ponjevića - bivšeg tjelohranitelja Franje Tuđmana i Bože Petrova - pozvao vjerovnike kojima su osporene tražbine da predaju eventualne ovršne isprave i dokaz o tome.

Prema dopisu General Securityja iz lipnja kojim se očituje tražbinama 36 vjerovnika, Ponjevićeva tvrtka priznala je tražbine njih petnaest u ukupnom iznosu od oko 5,2 milijuna kuna, među kojima je i sam Enimark Ponjević koji potražuje 2,54 milijuna kuna. S druge strane, osporene su tražbine ostalih vjerovnika u iznosu od oko 1,9 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MOSTOV PR NIJE SE POJAVIO /

Ostojić protiv Grmoje: bivši policijski čelnici na sudu rekli da nekadašnji ministar nije naložio prisluškivanje Petrova

Image
MOSTOV PR NIJE SE POJAVIO /

Ostojić protiv Grmoje: bivši policijski čelnici na sudu rekli da nekadašnji ministar nije naložio prisluškivanje Petrova

No, Ponjević je kao direktor General Securitya prošlog tjedna dostavio i dodatno očitovanje o ovršnim ispravama.

''Od vjerovnika osporenih tražbina koje je dužnik naveo u prijedlogu za otvaranje predstečajnog postupka, a koji nisu podnijeli prijavu tražbine, ovršnu ispravu ima samo vjerovnik Enimark Ponjević i to četiri bjanko zadužnice po milijun kuna'', navodi se u dopisu s potpisom Enimarka Ponjevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje se i kako su zadužnice sudu dostavljene sredinom srpnja, te da ''ostali vjerovnici ne posjeduju ovršne isprave''.

Trgovački sud u Zagrebu u ožujku je otvorio predstečajni postupak nad General Security d.o.o., kojoj su do tada bile evidentirane nepodmirene obaveze od 140.910 kuna. Prijedlog za otvaranje predstečaja podnio je dužnik navodeći kako postoji predstečajni razlog – prijeteća nesposobnost za plaćanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, predao je popis imovine i obveza prema kojem ukupne obveze tvrtke iznose čak 7,76 milijuna kuna. Iz tog popisa proizlazi da i u vlasništvu nema nekretnina, imovinskih prava na tuđim stvarima, da od pokretnina ima tri automobila, kao i izlučna prava vjerovnika Agram Leasing d.o.o. i Impuls leasing d.o.o.

General Security tvrtka je osnovana u srpnju 2002., temeljni kapital joj je 68.000 kuna, a kao glavna djelatnost navodi se tjelesna i tehnička zaštita osoba i imovine. Sjedište tvrtke je u Donjoj Stubici, a kao osnivač i direktor navodi se Enimark Ponjević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponjević je, kako se u medijima navodi, bio bivši tjelohranitelj predsjednika Franje Tuđmana, ali i predsjednika Mosta Bože Petrova. Poznat je i po sporu s SDP-ovim bivšim ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem kojega je prozvao za praćenje i prisluškivanje Bože Petrova.

Ponjević je poznati kao zaljubljenik u konje i bavi se konjičkim turizmom, ali prema pisanju medija, na listi je dužnika za smještaj konja na zagrebačkom Hipodromu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo