U PONOĆ SE NA PODRUČJU PU ZAGREBAČKE AKTIVIRA 16 KONTROLNIH PUNKTOVA: / Evo što čeka one koji prelaze granice županija

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Polako ističu posljednji sati do stupanja na snagu zabrane kretanja među županijama u Hrvatskoj; policija će kontrolirati sve putnike, a jedan od punktova bit će naplatna postaja Lučko

22.12.2020.
22:14
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ovih dana tema o kojoj svi raspravljaju su propusnice. Građani imaju brojna pitanja o međužupanijskom putovanju. Policija će kontrolirati sve putnike koji pokušavaju napustiti Zagreb, a jedan od punktova bit će naplatna postaja Lučko, prenosi RTL. Policija će kontrolirati sve putnike koji pokušavaju napustiti Zagreb.

Provođenje odluka Stožera

''Policija od prvog dana kada je proglašena pandemija daje veliki doprinos u borbi protiv koronavirusa na način da dosljedno provodi sve odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Shodno tome i večeras u ponoć, stupa na snagu odluka Nacionalnog stožera vezana uz zabranu napuštanja mjesta prebivališta, odnosno stalnog boravka i mi smo shodno tome napravili temeljite pripreme'', kazao je Marko Rašić, načelnik Policijske uprave zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponoć će za područje PU zagrebačke uspostaviti 16 nadzornih policijskih punktova. U slučaju osoba koje žive na granici županija ili imaju neku drugu specifičnu situaciju, prema Rašićevim riječima, moraju se obratiti županijskom Stožeru gdje imaju prebivalište.

Image
I DALJE VAM NISU JASNE STVARI OKO E-PROPUSNICA? /

Državni tajnik pokušao odgovoriti na sva pitanja, no jedno je ipak zaobišao

Image
I DALJE VAM NISU JASNE STVARI OKO E-PROPUSNICA? /

Državni tajnik pokušao odgovoriti na sva pitanja, no jedno je ipak zaobišao

Na terenu policajci temeljne, prometne i interventne policije

Prema odluci Stožera, Grad Zagreb i Zagrebačka županija su definirane kao jedna administrativna jedinica. Na punktovima će biti policajci temeljne, prometne i interventne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Osnovna zadaća i poruka ove odluke je da prije svega svi oni koji nemaju prijeku potrebu najbolje da ostanu u svom mjestu prebivališta, u svom mjestu boravka. A oni koji moraju radi posla i radi neodgodive obaveze napuštati svoje mjesto prebivališta, da prije toga od županijskih Stožera ishoduju e-propusnicu kako bi nama olakšali naš posao'', poručio je Rašić.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo