U PETRINJI JE POGINULA CURICA (12): / Gradonačelnik je potresen: 'Katastrofa, kao Hirošima - pola grada mi nema'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Iz jednog stambenog višekatnog objekta izvučeni su otac i dijete koji su vozilom Hitne medicinske pomoći prebačeni u bolnicu

29.12.2020.
14:16
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Razoran potres s epicentrom kod Petrinje koji se u 12:19 sati osjetio diljem Hrvatske bio jačine 6,2, izvijestila je Seizmološka služba. Ulice Petrinja su pune ruševina, veliki broj objekata je oštećen,, a poginula je jedna curica koja je imala 12 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve raspoložive vatrogasne ekipe iz Zagreba, na putu su prema Petrinji, gdje spasilačke službe i vatrogasci golim rukama pretražuju ruševine.

Iz jednog stambenog višekatnog objekta izvučeni su otac i dijete koji su vozilom Hitne medicinske pomoći prebačeni u bolnicu. Za sada se ne zna kakve su povrede zadobili, ali su ih odnijeli na nosilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

[FOTO] POTRES RAZRUŠIO PETRINJU: Prve fotografije djeluju dramatično, u pomoć je stigla i vojska

Image

[FOTO] POTRES RAZRUŠIO PETRINJU: Prve fotografije djeluju dramatično, u pomoć je stigla i vojska

'Kao da je Hirošima'

Nakon potresa oglasio se gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović koji je bio vidno potresen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je katastrofa, ovo nema veze niti sa životom niti sa stvarnošću. Moj grad je razrušen cijeli. Mrtvu djecu imam… Jednostavno, to se ne može opisati. Kao da je Hirošima - pola grada mi nema“, rekao je za HRT gradonačelnik Petrinje.

"Nalazim se u centru grada pred mrtvom curicom koja je poginula. Čekamo pomoć. Tražimo sve moguće vatrogasce da dođu. Jednostavno nam trebaju vatrogasci profesionalci. Ne znamo što je pod ruševinama. Imamo puno kuća u centru grada iz 19. stoljeća i u kojima su možda ostale bakice ili djedovi. Sad su izvukli djeda jednog, pao je krov na jedan auto. Izvukli su malo dijete… ovo više nema blage veze. Grad je razrušen, u njemu se ne može više živjeti. Grad je jednostavno u velikom problemu. Majke plaču za djecom, ne znam ni što mi je u jednom vrtiću, što u drugom. Zvala me i supruga da joj je nešto palo na glavu. Treba joj hitna. Jednostavno ne znam kud bih prije. Treba nam pomoć, trebaju nam hitne službe“, rekao je Dumbović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju oko potresa iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo