borba s koronavirusom / U ovoj županiji su na snazi nove mjere: Zaražena dva učenika, pedesetak ih je u samoizolaciji

Image
Foto: Ilustracija/Damir Spehar/PIXSELL

Slijede dva tjedna online nastave, a ravnateljica ne očekuje probleme

5.10.2020.
8:09
Ilustracija/Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Nacionalni stožer civilne zaštite od ponedjeljka 5. listopada uveo je nužne epidemiološke mjere za Primorsko-goransku županiju u kojoj na javnim okupljanjima na jednom mjestu smije biti najviše 1000 ljudi, a na zatvorenom 500.

Na svim privatnim proslavama dopušteno je najviše 50 gostiju, a starijim se građanima preporuča da se ne koriste javnim prijevozom između 6 i 8.30 sati, kada se autobusima mahom voze radnici te školarci i studenti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog potvrđene zaraze koronavirusom od danas su učenici dvaju razrednih odjela Prve sušačke hrvatske gimnazije u dvotjednoj samoizolaciji te će imati organiziranu online nastavu.

Navodeći kako se radi o pedesetak učenika trećeg i četvrtog razreda ravnateljica Đudita Franko kazala je da je škola informaciju o jednom zaraženom učeniku dobila u subotu, a u nedjelju je potvrđena prisutnost virusa i kod drugog sušačkog gimnazijalca, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za ta dva razreda od danas kreće online nastava i ne očekujemo nikakve probleme oko njezine organizacije'', kazala je ravnateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo