IMAJU NOVE DETALJE? / U manje od sat vremena obrat oko slučaja smrti djevojke u Osijeku: Policajac ipak osumnjičen za ubojstvo djevojke!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Ilustracija

DORH je policajcu odredio istražni zatvor. Malo prije objave DORH-a, iz policije su naveli da se u ovom slučaju nije radilo namjeri

22.9.2023.
17:14
Patrik Macek/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je određivanje istražnog zatvora policajcu kojeg teret za ubojstvo djevojke iz Osijeka.

Ni sat vremena nakon što je policija javno rekla kako je njihov kolega prijavljen za teško kazneno djelo ugrožavanja života i imovine, Državno odvjetništvo objavilo je potpuno nove informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon ispitivanja 27-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Osijeku prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 27-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo na štetu 21-godišnjakinje", stoji u kratkom priopćenju ŽDO-a.

Podsjetimo, načelnik Sektora kriminalističke policije Krunoslav Patača obratio se medijima danas prijepodne u 15:30 i komentirao iznio detalje tragične smrti djevojke u Osijeku koja je upucana policisjkim pištoljem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispred policijske uprave, Ministarstva unutarnjih poslova i u svoje ime izrazio bih sućut za ovaj tragičan događaj. Policajci su 20. rujna u 22:09 zaprimili početnu dojavu o smrtnom stradavanju mlade ženske osobe. Žurnim izlaskom na mjesto događaja to se i potvrdilo, a prema početnim saznanjima ta dojava nije ukazivala da se radi o kaznenom djelu", istaknuo je.

Image
priveden je /

Detalji tragedije u Osijeku: Policajac neoprezno rukovao pištoljem. Ispalio hitac u curu (21), preminula je od ozljeda

Image
priveden je /

Detalji tragedije u Osijeku: Policajac neoprezno rukovao pištoljem. Ispalio hitac u curu (21), preminula je od ozljeda

Dodao je da je daljnim postupanjem policije, provedenog očevida te kroz obavijesne razgovore i obdukcije, došlo se do saznanja da je 27-godišnji hrvatski državljanin, inače zaposlenik njihove policijske uprave, počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti na štetu mlade djevojke s područja Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temeljem naših prikupljenih saznanja, i u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom, proveo se niz dokaznih radnji. Zbog nepristranosti postupanja, samim očevidom je rukovodila zamjenica Županijskog državnog odvjeništva iz Osijeka. Policija je ovo okarakterizirala kao teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti", poručio je.

Napomenuo je da se za ovo teško kazneno djelo može izreći kazna zatvora od jedne do osam godina. Za osumnjičenika su predložili istražni zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašava da je policija u 24 sata poduzela niz radnji, ali da još traje prikupljanje dokaza te će trebati neko vrijeme da se utvrde sve činjenice.

Nije htio komentirati navode da je osumnjičeni policajac prvo govorio da nema ništa sa stradavanjem djevojke i da je u pitanju samoubojstvo te da je mijenjao iskaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu odgovoriti na ovo pitanje zbog tajnosti postupanja, ali mogu napomenuti da je istraživanje bilo kompleksno. Sama činjenica da se radi o policajcu i za nas je to posebno teško. Ovo čini veliku štetu ugledu policiji u cjelini, ali trudit ćemo se da opravdamo povjerenje građana", rekao je Patača.

Otkrio je da je osumnjičeni policajac nakon 11-mjesečnog tečaja na policijskoj akademiji završio osnovnu obuku za policijskog službenika. U listopadu prošle godine je postao vježbenik za sigurnost cestovnog prometa, a tek nakon odrađenog vježbeničkog staža je stekao pravo na ovlaštenje oružja. "On je 9. kolovoza zadužio osobno vatreno naoružanje za koje je prošao obuku", dodao je, pa upozorio da činjenica što je mlad i nema dugo oružje ne opravdava i ne umanjuje njegovu odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO Policija o smrti djevojke (21): 'Policajac je zadužio pištolj u 8. mjesecu, prošao je obuku. Ovo šteti našem ugledu'

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo