vlada nagradila heroje /

U cijeloj zemlji tinja nezadovoljstvo: kako će vatrogasci potrošiti 7,6 milijuna kuna?

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Čak 50.000 hrvatskih vatrogasaca ni kune neće dobiti na ruke kao nagradu za posao koji su obavili u jednoj od najtežih požarnih sezona

5.9.2017.
18:48
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Dan nakon što je hrvatska Vlada vatrogascima herojima zahvalila sa 7,6 milijunakuna nagrade - u cijeloj zemlji tinja nezadovoljstvo onih koji su danonoćno branili zemlju od vatrene stihije. 

Čak 50.000 hrvatskih vatrogasaca ni kune neće dobiti na ruke kao nagradu za posao koji su obavili u jednoj od najtežih požarnih sezona - za razliku od njihovih kolega u CrnojGori i Grčkoj koje svoje vatrogasce nagrađuju s po 400 i 300 eura. Ni preraspodjela dobivenog novca novca nije pravedna, doznaju naši reporteri na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako stavimo na papir nagradu Vlade vatrogascima, milijun eura dovoljan je za četiri nova vatrogasna kamiona od kojih svaki košta oko 240.000 eura. 

Može se kupiti i osobna oprema za 500 vatrogasca, ona za šumske požare i požare zatvorenih prostora, koja zajedno košta oko 2000 eura po vatrogascu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi se novac rasporedio jednako na oko 50.000 hrvatskih vatrogasaca, svaki od njih dobio bi 152 kune. 

BorisMišević javio se iz Zaprešića uz jedno od najmodernijih vozila i HariKočić koji je tijekom ljeta već donio priču o skandaloznoj opremi vatrogasaca u Podgori.   

Više pogledajte u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo