POSKUPLJENE CIJENA GORIVA /

U BiH po gorivo: Hrvati stvaraju kolone na benzinskim crpkama u BiH zbog jeftine cijene goriva

Image

U Hrvatskoj sedmi tjedan za redom rastu cijene goriva nakon što su organizacije zemalja izvoznica nafte i drugi veliki proizvođači dogovorili smanjenje proizvodnje nafte

3.1.2017.
19:21
VOYO logo

Zbog rasta cijena goriva u Hrvatskoj stanovnici Slavonije po gorivo masovno idu u Bosnu i Hercegovinu, gdje se zbog jeftinog goriva na benzinskim postajama stvore kolone od dvadesetak i više automobila, piše 24 sata.

Nakon što su organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEC) i veliki proizvođač izvan te organizacije dogovorili smanjenje proizvodnje nafte, cijene ovog energentna su skočile, a zbog toga i u Hrvatskoj sedmi tjedan za redom rastu cijene goriva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Litra eurosupera 95 tako je poskupjela za 9 lipa te sad benzin stoji 9,73 kune. Eurodizel je poskupio za 8 lipa i litra stoji 8,98 kuna, dok je autoplin poskupio za 7 lipa i stoji 4,39 kuna.

Vozačima nove cijene goriva stvaraju glavobolje jer je cijena spremnika za aute viša za 20 kuna, za kombije oko 40 kuna, a za autobuse i kamione i do 400 kuna. Razlika cijena u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini nikad nije bila veća, pa tako litra eurosupera 95 u BiH košta 6,82 kune, što je razlika od gotovo tri kune po litri. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo