Turistička sezona obara sve rekorde!

U prvih sedam mjeseci u Hrvatskoj je bilo gotovo pola milijuna više turista nego u istom razdoblju prošle godine.

6.8.2011.
16:31
VOYO logo

Pozitivne turističke brojke predstavio je ministar turizma Damir Bajs na konferenciji za novinare u Starigradu i istaknuo zadovoljstvo povećanjem broja gostiju i noćenja unatoč kišnim razdobljima, koja očito nisu utjecala na rekordnu sezonu.

Prezentirao je i povećan broj domaćih turista čime je, kako je rekao, ostvaren povratak domaćeg gosta na hrvatska odredišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je u prvih sedam mjeseci ostvareno je povećanje broja dolazaka i noćenja pa je tako evidentirano 6,2 milijuna dolazaka i povećanje od osam posto, te 33,5 milijuna noćenja, a što je povećanje za gotovo šest i pol posto.

Sve jadranske županije i Grad Zagreb u srpnju bilježe porast turističkih dolazaka. U turističkim brojkama na Jadranu prednjače Splitsko-dalmatinska županija sa 7,8 i Zadraska sa 7 posto više dolazaka, dok Ličko-senjska ima 6,3 posto povećanje, Dubrovačko-neretvanska ima povečanje od 5,7 posto, Istra 3,4 posto, Kvarner 2,5 posto i Šibensko-kninska županija 1,3 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Možemo očekivati i da kolovoz bude bolji nego lani, a tu puno očekujemo od naših talijanskih gostiju, ali i od kampinga gdje unatoč lošem vremenu ne bilježimo minuse. Ovo su najbolje brojke u hrvatskom turizmu uopće, a i očito se isplaćuju naša ulaganja u promociju, ali i rad svih djelatnika u turizmu i ugostiteljstvu kojima ovim putem zahvaljujem'', rekao je Bajs.

Vezani članak:

arti-201108020725006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo