SVJETSKI DAN TURIZMA / Turisti iz cijelog svijeta oduševljeni Hrvatskom: 'Impresionirala me vaša predsjednica pa sam došao'

Glazba, pjesma, tradicija - točno u podne

27.9.2019.
20:48
VOYO logo

Ako niste znali, svake godine 27. rujna diljem svijeta obilježava se kao Svjetski dan turizma. 

Danas se slavio i u Zagrebu gdje su turisti, pristigli iz svih krajeva svijeta, prvi put vidjeli i čuli Ladarice, Kravat Pukovniju i Mariju Jurić Zagorku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazba, pjesma, tradicija - točno u podne. Ladarice, za brojne turiste u centru Zagreba - čista atrakacija.

"Riječ je o bratinskoj nošnjI, sve je to ručni rad, dugo mukotrpno nizanje, perlica stakalca, i sve je i u različitm bojama", kaže Helena Štrbac iz Ladarica.

U centru grada je pregršt iznenađenja - od postrojavanja Kravat pukovnije do povijesnih lekcija o Mariji Jurić Zagorki, sve Povodom svjetskog dan turizma. Oduševljeni turisti koji su u Hrvatskoj, odlučili su je upoznati iz - raznih razloga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidio sam vašu predsjednicu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji i jako me impresionirala", rekao je Nevil iz Indije.

A Tai je do Hrvatske potegnuo iz Šangaja samo zbog Igre prijestolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduvijek je bio moj san posjetiti Hrvatsku. Moja frizerka kod kuće je iz Hrvatske i uvijek priča o ovoj zemlji. Stvarno je prekrasna zemlja, tako da mi je drago da sam došla", priča Anthie iz Kanade.

I dolaze u sve većem broju - u odnosu na isto vrijeme prošle godine u Zagrebu je dva posto više gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najviše rast ima po dolascima, gosti iz Sjedinjenih američkih država, Njemačke, Kanade, Koreje i Kine. Po noćenjima nam je u vrhu  Sjedinjene američke država, Njemačka i Kanada", rekla je Ivana Mahnić iz zagrebačkog TZ-a.

I svi su imali jedinstvenu priliku - doživjeti jedan potpuno drukčiji petak u samom centru grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo