cjelogodišnja destinacija /

Turisti bi dolazili i zimi da mogu: Evo što će Dubrovnik učiniti po tom pitanju

Image
Foto: Lucija Komaić

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas sastanak s radnom skupinom zaduženom za kreiranje i razvijanje slike Dubrovnika kao cjelogodišnje destinacije koja okuplja direktore prodaje dubrovačkih hotela, predstavnike turističkih agencija i ugostitelja.

19.2.2016.
14:48
Lucija Komaić
VOYO logo

Prema mišljenju većine turističkih djelatnika glavni problem je nedostupnost destinacije, stoga je odlučeno da se ide u nastavak pregovora s aviokompanijama koje će Dubrovnik povezati s Frankfurtom, Londonom i Istanbulom tijekom cijele godine, sa po tri tjedne rotacije tijekom zime. Nastavno na to, odlučeno je kako će se subvencionirati prazna sjedala od prosječne popunjenosti do točke isplativosti u iznosu od po 100 eura odnosno 100 funti po sjedalu za Frankfurt i London.

Kroz kreiranje novih programskih sadržaja i potrebnih usluga za zimski turizam, namjera je promijeniti percepciju grada kao ljetne odmorišne destinacije i ponuditi cjelovit zimski proizvod tako što bi se kroz Dubrovački zimski festival obuhvatilo razdoblje od studenog do ožujka, odnosno od Adventa do Uskrsa, s kvalitetnim programom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Dubrovačkidnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo