KATASTROFA U SLAVONIJI / Tuča uništila općinu Viljevo

Kao da poplave Slavoniji nisu bile dovoljne, općinu Viljevo pogodila je tuča promjera pet centimetara. Slično je bilo i u Slavonskom Brodu, Virovitici i Daruvaru.

16.6.2010.
15:18
VOYO logo

Meteorolozi su za srijedu najavili mogućnost grmljavinskih pljuskova u većem dijelu Hrvatske, što se uglavnom i ostvarilo. Uz najavljeno, dobar dio Slavonije dobio je i "bonus" u vidu tuče.

Najžešća se oluja obrušila na općinu Viljevo, u Osječko-baranjskoj županiji. Kako se doznaje u Državnom centru 112, led je tamo bio promjera čak pet centimetara i padao je desetak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U naseljima Viljevo, Viljevski Cret i Kapelna oštećeno je desetak kuća. Vidljiva oštećenja su na krovovima, oštećeni su mnogobrojni gospodarski objekti, na Sportskoj dvorani u sklopu viljevske osnovne škole polupana su sva stakla, a na prometnicama je bilo polomljenih stabala.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić je u društvu čelnih ljudi Viljeva i šefa područnog ureda za zaštitu i spašavanje obišao stradala područja i mještane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Crvenog su križa obećali poslati najlone za privremeno pokrivanje oštećenih krovova.

Načelnik Viljeva Ivan Fekete kaže da je ovo već četvrti put u dva mjeseca da je to područje pogodila tuča, "s time da su sada zabilježena najveća i moguća trajna oštećenja na pojedinim vrtlarskim, vinogradarskim i povrtlarskim kulturama, kao i na svim ostalim poljoprivrednim kulturama. Što se žetve tiče, ona je za Viljevo ove godine završena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevremena je bilo i u Slavonskom Brodu i okolici. Uništeni su brojni usjevi čime je zadan novi udarac tamošnjoj poljoprivredi, koja je već nadrapala tijekom nedavnih poplava.

Jaka tuča koja je uništila usjeve i počupala nekoliko krovova je pogodila i područje Virovitice. Ni najstariji mještani kažu da ne pamte ovakvo nevrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimke iz Viljeva i Slavonskog Broda u videoprilozima.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo