Sve nepopularniji /

'Trumpgate': kako objasniti skandal kojeg mnogi uspoređuju s Watergateom?

Trump je kod kuće pod sve većim pritiskom zbog otpuštanja šefa FBI-ja koji je vodio istragu o njegovim vezama s Rusijom, pa ne prođe niti jedan dan bez novih otkrića.

20.5.2017.
18:55
VOYO logo

Kako pobliže objasniti skandal kojeg mnogi već uspoređuju s Watergateom. Dakle,
sve je počelo prije 11 dana sa šokantnim Trumpovim otkazom šefu FBI-ja Jamesu Comeyju, čovjeku koji je vodio istragu o ruskoj upletenosti u američke izbore, odnosno vezama Trumpova tima i Moskve. Samo dan kasnije, Trump je u Ovalnom uredu primio šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova, na sastanku na kojeg američki mediji nisu smjeli ući, nego je fotografije objavilo rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Na tom je susretu, kako se doznalo prošlog tjedna, Trump Rusima otkrio tajne informacije o Islamskoj državi koje je SAD dobio od zemlje saveznice. Bijela kuća je priču prvo negirala, da bi potom sam Trump rekao kako je to bilo njegovo apsolutno pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Melania i Ivanka Trump nepokrivene glave u Saudijskoj Arabiji 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Novi momenti u istrazi prijete ugrožavanjem Trumpova inozemnog puta

>> Miješanje u istragu FBI-ja skupo ga koštalo: Trump bilježi najnižu potporu

Najnovije informacije New York Timesa kažu da se Trump na istom sastanku hvalio Rusima svojim potezom, čak ga i citiraju: 
"Upravo sam otpustio šefa FBI-ja. Bio je stvarno luđak... Bio sam pod velikim pritiskom zbog Rusije. To je sad riješeno."

Inače, Trump je već ranije otvoreno priznao da je Comeyja pitao je li on sam pod istragom, što bi se već samo po sebi moglo nazvati, kako Amerikanci to kažu, ometanjem pravde. 
A ometanje pravde bi sigurno bilo ono što je New York Times otkrio prošlog tjedna, da je Trump od Comeya tražio zaustavljanje istrage o povezanosti njegova bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna s Rusima. Dakle, bombastične objave samo se nižu, a Donald Trump sve tek naziva najvećim lovom na vještice u američkoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo