još jedna priča iz dublina / Trogiranin u Irskoj na 'sezoni': u tri mjeseca zaradi za automobil, u jednom tjednu 600 eura

Image
Foto: Tourism Ireland/Facebook

'Irska je zakon! Ovdje u tri mjeseca zaradim za kupnju prosječnog automobila, za koji bih u Hrvatskoj trebao dignuti kredit', ispričao je Trogiranin

12.11.2017.
22:16
Tourism Ireland/Facebook
VOYO logo

30-godišnji Trogiranin Ivan Čujić već četvrtu godinu odlaziu Irsku na 'sezonu', a tamo u tri ili četiri mjeseca zaradi više nešto što bi zaradio u Lijepoj našoj kroz godinu dana, primajući inače iznadprosječnu plaću.

"Irska je zakon! Ovdje u tri mjeseca zaradim za kupnju prosječnog automobila, za koji bih u Hrvatskoj trebao dignuti kredit", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Irsku je prvi put otišao zbog jake ulične glazbene scene u Dublinu koja ga je privukla jer se i sam bavi uličnim sviranjem, no time se tamo nije dugo bavio.

Prvo je dobio posao pomoćnika u trgovini, no brzo je napredovao do statusa poslovođe u jednom trgovačkom centru u dublinskom predgrađu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno tako vodi cijeli trgovački kompleks, diktira gdje će se postavljati proizvodi, zapošljava sezonske radnike.

"Ovdje se većina poslova isplaćuje tjedno, a za to odrađeno vrijeme dobijem minimalno 600 eura. Kad sve zbrojim, u tri mjeseca zaradim više od deset tisuća eura", ispričao je za Slobodnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo