božić na ulici / 'Tri godine sam bio na frontu, a danas ne da nemam kune od toga nego me nitko nije pitao kako sam'

Image

Par beskućnika dočekat će Božić na ulici

18.11.2018.
17:51
VOYO logo

Jedan splitski par beskućnika (51, 60 godina) u braku su 23 godine i nemaju zajedničke djece, ali je Anka s pokojnim suprugom, poginulim hrvatskim braniteljem, izrodila sedmero danas punoljetne djece s kojima nije u kontaktu, piše Slobodna Dalmacija.

Ovaj par priča kako dijele zajedničkih 1.300 kuna socijalnog minimuna, a radije žive "kao ptice pod nebeskim nebom". Kako je gospodin ispričao, bio je pomorac pa se s 23 godine prijavio kao dragovoljac u gradu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tri godine sam bio na frontu, a danas ne da nemam kune od toga, nego me nikad nitko nije nazvao ni pitao kako sam. Moj dan započinje u četiri ujutro. Kupim boce, a jedini porok su mi cigarete. Žena i ja smo radno sposobni; nedavno smo brali masline u Kaštelima za dnevnicu od dvjesto kuna i obrok.

Ranije smo živjeli u staroj, napuštenoj kući u Ogorju, ali se skroz urušio krov pa smo otišli. Ja bih radio bilo što, i ne bi mi bilo teško raditi ni ono što nitko neće: kao pastir, čuvat blago. Odmah bih prihvatio, uz uvjet da sa mnom ide moja Anka", ispričao je za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo