TREBATE MAJSTORA? SRETNO VAM BILO - POGLEDAJTE ŠTO SE OVIH DANA DOGAĐA: / 'Zovemo mi njega 50-ak puta, tužit ćemo ih...'

Image
Foto: Profimedia

Zagrepčani u očaju - radovi su poskupjeli i za 100 posto, a majstori dođu jedan dan pa ih tjednima nema

18.7.2020.
8:57
Profimedia
VOYO logo

Muke Zagrepčana nakon potresa ne prestaju. U ožujku su prvo ostali bez krova nad glavom, a sada se bore i s poplavama u stanovima. Ubrzo nakon velikog potresa, angažirali su tvrtke za sanaciju, no radnici jedan dan dođu, pa ih tjednima nema, javlja RTL.

Iako su radove trebali završiti u roku od nekoliko tjedana, ni dva mjeseca kasnije nisu gotovi, pa svaka jača kiša kroz napukle zidove probije u stanove. Da stvar bude gora, neke su tvrtke cijene radova digle i za sto posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je curilo baš jako tu noć, u jedan sat je mene probudio zvuk. Znam ono zvuk kiše, ali bilo je puno glasnije i mislim ma nije valjda opet poplava jer već je jedna bila prije dva mjeseca i probudila sam se, digla sam se iz kreveta i tu sam odmah ugazila u vodu", prisjetila se Iva Lea Dežmar jedne od posljednjih kiša koja je ponovno poplavila njezin stan.

Image
POTRESI U ZAGREBU NEĆE TAKO SKORO PRESTATI; Stručnjak otkrio kada bi se tlo moglo smiriti i dodao: /

'Za zgrade treba uvesti preglede'

Image
POTRESI U ZAGREBU NEĆE TAKO SKORO PRESTATI; Stručnjak otkrio kada bi se tlo moglo smiriti i dodao: /

'Za zgrade treba uvesti preglede'

Prijeti i veća šteta

Iva i njezini susjedi u Hebrangovoj u potresu su ostali bez gotovo cijelog krova, poput mnogih u centru Zagreba. Šteta je bila velika, ali čini se da im prijeti i veća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljuti su zbog majstora. "Ugovor smo negdje početkom petog potpisali, 13. 5. su počeli raditi, a sad je sredina srpnja... U međuvremenu jedno četiri poplave u stanu. Šteta, ja ju procjenjujem na jedno 50-ak tisuća kuna, ovako brzinski međutim znate i sami kako to, to raste, svaka slijedeća poplava je sve veća i veća", rekao je Ivin susjed.

Majstorima su uplatili avans pri potpisivanju ugovora u kojem stoji da će ostatak novca ta građevinska tvrtka dobiti po završetku radova. To se, kako stoji u ugovoru, trebalo dogoditi u roku od dva tjedna, no dva mjeseca poslije, krov još nije saniran. "Oni tako dođu jedan dan pa nešto malo naprave pa ih nema dva tjedna pa ih nema deset dana", priča Iva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planiraju podići tužbu

"Zovemo mi njega, 50-ak puta sam ga ja osobno zvao, predstavnik suvlasnika je stalno u kontaktu, međutim on se uglavnom ili ne javlja, dođe jedan dan onda polako stavi neke stvari pa ode, sutradan dođe pa nešto napravi, ode, tako da vam je to vrlo nezgodna situacija iz koje ne možete izaći.

Pretpostavljam da su i drugi takvi, uzmu previše posla u isto vrijeme i onda naravno sele s objekta na objekt. Tužit ćemo ih svakako. Drugo nam nije preostalo", kaže susjed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikad veća potražnja za majstorima

Voditeljica Sektora graditeljstva pri Gospodarskoj komori svjesna je da problem postoji. Ali više je razloga za to. Vlasnici tvrtki i obrta ne mogu lako pronaći majstore. Bilo je tako i prije korone, a sad pogotovo.

Potražnja za majstorima je nikad veća. To je jedna od rijetkih branši koje korona nije načela, a uz to im se dogodio i potres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo