oporba se okupila / 'Tražimo ostavku ministra Kujundžića, Hrvatskoj takav ne treba!'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Kako kažu, za zdravstvo nije učinio ništa

28.9.2018.
11:02
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

"Ministar Kujundžić je propustio puno toga. Nije učinio zdravstvo boljim. Nije pokrenuo nijednu reformu", smatraju četiri oporbene stranke Most, Živi zid, SDP i HSS. Kažu kako zahtjevom za opozivom ministra Kujundžića žele poslati poruku da ovakav ministar zdravstva Hrvatskoj ne treba.

"Toj se inicijativi pridružila cijela oporba. Kujundžić je napravio propuste u organizacije hitne pomoći, propustio je organizirati vlastitu hitnu helikoptersku pomoć i cijeli niz stvari koje su trebale unaprijediti hitnu medicinsku pomoć, nije unaprijedio domove zdravlja, nije uspostavio program detekcije kardiovaskularnih bolesni i zloćudnih bolesti, nije donio nacionalni plan za borbu protiv raka, nije reorganizirao rad HZZO-a, liste čekanja su sve duže i duže, propustio je donijeti mjere za zadržavanje medicinskih djelatnika u Hrvatskoj. On zbog svega toga više nije zaslužio da bude ministar zdravstva u Hrvatskoj", izjavila je rekla je Ines Strenja Linić (Most)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadovezao se i Branimir Bunjac iz Živog zida, kazavši kako je teško izabrati najnesposobnijeg ministra Vladi. "Ali Kujundžić se nalazi u samom vrhu. U dvije godine nije napravio ništa", kazao je.

Oporba ima pravo tražiti pukotine

"Neću sudjelovati u farsi jer su i do sad tražili smjene pa ne bi došli na glasovanje. Moja stranka ne podržava nijednog ministra i kad dođe do glasovanja, glasat ćemo za opoziv", najavio je Zlatko Hasanbegović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"oporba ima pravo tražiti pukotine. Već su do sad imali nekoliko zahtjeva i svi su propali. Ministar Kujundžić će i nakon rasprave o opozivu biti ministar", ustvrdio je Branko Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo