premijerka Hrvatica / Tragovima buduće premijerke Srbije: gay političarka vuče korijene s Krka

Srpskom političkom scenom vlada gay političarka hrvatskih korijena. Uskoro bi mogla postati i premijerka, a putem njezina rodnog stabla uputili smo se na Krk

11.6.2017.
19:02
VOYO logo

Hrvatica bi mogla postati prva žena srpskog parlamenta. Tko je Ana Brnabić krenuli smo istražiti slikovitim krajolicima koji vode do, kako su Staru Bašku u povijesti zvali - Kraja. Mjesto na otoku Krku u svojoj rajskoj ljepoti izniklo u 14. stoljeću. 

Obitelj Ane Brnabić spominje se ovdje još u sedamnaestom. Njezin djed iz Hrvatske je preselio u Srbiju, kao vojno lice, ali puno prije Domovinskog rata. Iza njega jeostala  ova starina. Ovo je nova kuća u koju Ana redovito dolazi s članovima obitelji,  a sagradili su je djed i baka. Da je u Srbiji ministrica državne uprave i lokalne samouprave te da bi usoro mogla postati i premijerka Srbije ovdje mnogi nisu znali. I to je, kažu, njezina veličina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, iznenadila sam se i svaka čast. Evo, ima podršku što se tiče nas, jer je stvarno što se tiče toga, mislim da je veoma stručna, nikad se nije nešto hvalisala svojom titulom, ja sam to i to, jednostavno biće, pristojno, fino, ugodno za družit, ćaskat, sve pet", kazala nam je Marijana MAričić iz Stare Baške.

Ana je na srpsku političku scenu stupila na poziv Vučića. On ju je postavio za ministricu, a sada je predlaže za premijerku. Mnogima je to bilo čudno. Kao liberalna, gay osoba imala je drukčija politička uvjerenja. Istovremeno, Srpska pravoslavna crkva pokušava spriječiti da postane premijerka… Na Krku su na Anu ponosni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi joj želimo kao mještani Punta i Stare Baške puno sreće i izbor naravno za premijerku Republike Srbije, nadamo se da će bit uspješna i da će svim Starobašćanima bit drago da imaju poznato lice, koje je i do sada bilo poznato i koja je redovno dolazila kod nas ovdje na odmor i nadamo se da će i dalje dolazit", kazao je Branko Karabaić, direktor TZ Općine Punat.

"U svakom slučaju, za ovako malo mjesto kao što je Stara Baška to je velika stvar.  To će nas veselit, ne poznam je baš naročito, ali vjerojatno je jako dobra kad je došla do tog nivoa", rekao je Pavao Bassi iz Stare Baške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva srpska žena premijerka i to gay. Srbiji bi se mogla dogoditi politička revolucija, a predvodi je - Hrvatica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo