VIKEND PROGNOZA NIKOLE VIKIĆ-TOPIĆA / Toplo, kišovito i vrlo vjetrovito! Vikend neće biti povoljan za boravak vani, a pokvarit će ga i kiša

Image
Foto: RTL

Vikend pred nama nije baš povoljan za boravak vani

1.2.2019.
13:30
RTL
VOYO logo

Južina je zavladala našom zemljom i temperatura je počela rasti, no s južinom uvijek stižu i vlaga i oblaci pa će idućih dana kiša biti vrlo česta. I dok će ponegdje biti obilna, određeni dijelovi Hrvatske uživat će više u suha vremena.  

VIKEND U UNUTRAŠNJOSTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kopnu će vikend biti promjenjivo do pretežno oblačan i vrlo topao. U subotu će kiša padati na zapadu, osobito u Gorskom kotaru i Lici, ponegdje i obilna. U nedjelju više kiše bit će u Slavoniji i Baranji, osobito prijepodne, a na zapadu sve manje. 

Temperatura će sutra još porasti. U mnogim krajevima dosegnut će 15 °C, a ponegdje i stupanj-dva više. U nedjelju se lagano spušta, ali i dalje ostaje iznad 10 °C. I jutra će za vikend biti topla za ovo doba godine, s najnižom temperaturom oko 8 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, valja imati na umu da će pomalo neugodan osjećaj stvarati jugozapadni vjetar, osobito u subotu kad će puhati umjeren, na trenutke i jak vjetar. U nedjelju slabi, a predvečer okreće na sjeverac, pri čemu će još malo zahladnjeti. 

Image

VIKEND NA JADRANU 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na obali pretežno oblačno, kišovito i vrlo vjetrovito. U subotu će puhati olujno jugo i stvarati velike valove, a zbog kombinacije vjetra i niskoga tlaka zraka, moguće je i mjestimično poplavljivanje riva. Temperatura će tijekom dana biti između 12 i 15  stupnjeva. Kiša će na trenutke biti jaka, pri čemu će na sjevernom Jadranu ponegdje pasti i obilna. 

U nedjelju očekujemo nešto više sunca nego u subotu, ali i dalje će biti povremene kiše, osobito na jugu gdje će prijepodne pasti obilna. Jugo će slabjeti i okretati preko oštra na zapadni i sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka od 11 do 14 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

DAKLE…

Vikend pred nama nije baš povoljan za boravak vani. Većina snijega, ako ne i sav, otopit će se, a zemlju će dodatno natopiti kiša. Najviše će je biti na Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz povremeno jaku kišu, najviše će problema u prometu stvarati jak i olujan vjetar, na Jadranu jugo zbog kojeg će vrlo vjerojatno biti prekida u pomorskom prometu! 

Sve koji ipak planiraju izlet ili šetnju u prirodi ovog vikenda razveselit će informacija da je najveća mogućnost za suha razdoblja uz malo sunca u subotu u Slavoniji, Baranji i Podravini te u nedjelju na zapadu zemlje – na sjevernom Jadranu i u središnjoj Hrvatskoj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Idući tjedan stiže nam novo zahladnjenje, možda i uz malo snijega, no o tome više večeras te idućih dana u našim redovitim prognozama na RTL-u, u 16.30 i 18.30 sati.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo