Pred drugi krug /

Tomašević 'Vidjeli ste da su neki pročelnici i sami rekli da će dati otkaz, smatraju se Bandićevim ljudima'

Dodao je kako su neki gradski pročelnici već i sami najavili otkaze i kako ovo nije ni prva ni zadnja tranzicija vlasti

20.5.2021.
10:22
VOYO logo

Kandidat za gradonačelnika Zagreba, čelna osoba Možemo! Tomislav Tomašević danas se novinarima obratio u Starom Trnju govoreći o sustavu civilne zaštite građana i njegovom unapređenju.

Podsjetio je na neodlučnost Vodoopskrbe i Hrvatskih voda prošle godine, za vrijeme poplava, kada su građani svoje kuće morali spašavati provaljivanjem. Kasnije su isti građani dobili prekršajne prijave koje su nedavno ipak, srećom, odbačene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je rekao kako se nada da se takvi incidenti više neće ponavljati, pa je podsjetio na strukturu grada; Medvednice kao krova s kojeg se slijeva kiša, ali i Zagreba koji je općenito na trusnom području što možemo vidjeti već preko godinu dana otkako je bio potres 5,5 po Richteru.

Image
lokalni izbori /

Juričan u Direktu: 'Škoro bi se sutra prodao kao komunist kad bi mu to donijelo utjecaj i moć. Pogledajte mu pajdu Peternela'

Image
lokalni izbori /

Juričan u Direktu: 'Škoro bi se sutra prodao kao komunist kad bi mu to donijelo utjecaj i moć. Pogledajte mu pajdu Peternela'

"Imali smo čak tri nesreće: pandemiju, potrese, poplave, nošeni smo bili s nesrećama i klimatskim promjenama. Što me veselilo bilo je to da su građani pomagali jedni drugima i da ih se sve više počelo prijavljivati u Sustav civilne zaštite i to pozdravljam , to ću inicirati. Da je što više ljudi obučeno za elementarne nepogode, da imaju alate kod kuće (primjerice za potres kacige, cipele) i da, ono osnovno, mogu pomoći drugima u nevolji. Da volontiraju, prođu treninge i imaju osnovnu obuku te da pomažu policiji, hitnoj pomoći, vatrogascima i svima koji su u tom trenutku na terenu. Razvijat ćemo se u skladu s državnim institucijama i HGSS-om", rekao je Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mora biti dobra suradnja grada i države. Tu je bilo prepucavanja, Vode su rekle da ostava ne smije biti otvorena jer će otpadne vode ići u Savu. To je ogromna glupost. Sustav ni sam ne zna što radi", objašnjava Tomašević.

O gradskim pročelnicima

Na pitanje hoće li se pročelnicima poništiti ugovori, Tomašević je rekao: 

"Vidjeli ste da su neki i sami rekli da će dati otkaz, smatraju se Bandićevim ljudima. Prihvaćaju da će doći do tranzicije. Nekima od njih ističu ugovori. Mi ćemo sa svima razgovarati, tražiti izvješća, vidjet koji su rokovi koji nam dolaze. Najavili smo oko 15 ureda i ministarstava, radi bolje koordinacije. Ne možemo imati 27 pročelnika. Ništa to neće ići preko noći", rekao je.

"Jozić je sama najavila da će dati otkaz. Ovo nije ni prva ni zadnja tranzicija vlasti", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo