burno u saboru /

Tomašević prozvao Plenkovića: 'Znate li koliko rezultata dobijete kad u Google upišete 'Plenković nisam znao'?'

Plenković je rekao kako nije znao da je Tomašević toliki fan da ga gugla

7.4.2021.
14:45
VOYO logo

Saborski zastupnik Tomislav Tomašević pitao je premijera Andreja Plenkovića je li on premijer koji zna ili koji ne zna, nakon čega je počeo nabrajati stvari za koje je Plenković rekao da o njima ne zna. 

"Ako upišete u Google riječi 'Andrej Plenković nisam znao' dobijete čak 125.000 rezultata, što je stvarno impresivna brojka. Nisam znao za okolnosti Kujundžićeve imovinske afere, ne znam zašto Uskok i DORH nisu u pet mjeseci uspjeli provjeriti ozbiljne optužbe Zdravka Mamića o podmićivanju sudaca, ili ne znam zašto nije izrečena privremena zabrana napuštanja zemlje za Zorana Mamića. Ima tu i starih, a aktualnih, nisam znao da je Dragan Kovačević pod istražnim mjerama kada sam mu produžio mandat ua direktora javnog poduzeća, tu je i slučaj kada ste rekli za aktualnog gradonačelnika Požege Puljašića koji naređivao da se namještaju natječaji... Međutim, sigurno ste znali da je imao optužnicu DORH-a zbog drugog slučajeva, i unatoč tome ste ga stavili na listu za Sabor. Zanima me i znate li da je on prije nekoliko dana zaposlen u Domu zdravlja Požega, zbog čega je ranije osoba koja je radila taj posao dobila otkaz", rekao je Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
kritika oporbe /

Grbin prozvao premijera zbog 'grozne' distribucije cjepiva: Plenković mu odgovorio da 'plaši ljude'

Image
kritika oporbe /

Grbin prozvao premijera zbog 'grozne' distribucije cjepiva: Plenković mu odgovorio da 'plaši ljude'

Plenković je odvratio kako bi on volio da Tomašević zna o Zagrebu i zagrebačkom proračunu kao HDZ-ov kandidat Davor Filipović.

Taj premijerov kometar doveo je do smijeha i pljesak iz Zeleno-lijevog kluba, na što je Plenković rekao: ''To je dobro, evo vidite da drugarica Benčić, vaša drugarice, plješće. To je dobro...". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako nije znao da je Tomašević toliki fan da ga gugla s nekim formulacijama i pritom 'izmišlja'.

''Ja bih kao premijer trebao znati za tajne izvide koje rade policija i DORH? Ako smatrate da bi se time trebao baviti, onda imamo krupan problem u poimanju trodiobe vlasti i tajnosti izvida. Kročite smjerom koji je duboki offside. Ovo je nogometni offside koji pokazuje enormno neznanje. Nastavljate lijepiti etikete. Vaš problem i problem cijele ljevice je transformacija HDZ-a, to vas jako muči. Prvo vas muči poraz od 5. srpnja, Hajdaš Dončić se još noću budi i misli da  je dobio mandate, ali to je samo san. Sad ste vi, junaci društvenih mreža, pratili kako su vas oprali da ste dosadni, pospani, i sad ste se toliko uključili da je Raspudić išao sebi pisati povredu Poslovnika, to još nije viđeno. Zastupniče, škrte su vam te upadice o tome tko što zna. Što se tiče Puljašića, on nije tu. Odmah mu je skinut imunitet i dao je ostavku na mjesto zastupnika. Neće biti kandidat za gradonačelnika. Muči vas transofrmacija jer mi svoje probleme čistimo, a pritom dobijamo najveću potporu ikad'', kazao  je premijer.

Tomašević mu je rekao: ''Dobio sam više glasova i od predsjednika Sabora iako sam prvi put na parlamentarnim izborima, toliko o porazu. Niste odgovorili kolegici Benčić, niste odgovorili meni. Odlučili ste se za alibi kandidata, prst sudbine vas je zeznuo. Što znate ili ne, vidjet ćemo nakon tri godine koliko se broj rezultata za 'Andrej Plenković ne zna' povećao.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo