Raspisuju se natječaji /

Tomašević otkrio tko su novi članovi Uprave Zagrebačkog holdinga i tko je privremeni nasljednik Pavla Kalinića

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Objavljeni su javni natječaji za voditelje podružnica i tvrtki Zagrebačkog holdinga.

24.8.2021.
10:55
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević održao je redovitu tjednu konferenciju za medije na kojoj je objavio tko su preostala tri nova člana Uprave Zagrebačkog holdinga. 

Image
Danijela Dolenec /

Tomaševićeva zamjenica kod Šprajca: Do kraja godine slijedi tsunami javnih natječaja, već sutra za mjesta u Holdingu

Image
Danijela Dolenec /

Tomaševićeva zamjenica kod Šprajca: Do kraja godine slijedi tsunami javnih natječaja, već sutra za mjesta u Holdingu

Završen je postupak za nove članove Zagrebačkog holdinga

"Odlučili smo se za troje kandidata koji će stupiti na mandat u rujnu kao članovi uprave Holdinga. Ivan Novaković, koji ima dugogodišnje iskustvo u Ini. Boris Sesar s iskustvom u telekomunikacijama i IT-u. Treća osoba je gospođa Matija Subašić Maras, ima iskustvo upravljanja ljudskim potencijalima i resursima. Ove tri osobe smo odabrali kao dodatne članove uprave. Uz Nikolu Vukovića i Antu Samodola'', rekao je gradonačelnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec rekla je kako je Zagrebački holding danas raspisao natječaj za voditelje podružnica te tvrtke kćeri. 

"Radi se o velikom i zaista značajnom natječaju za 17 rukovodećih pozicija koji će zapravo ishodom tog natječaja biti nadamo se, očekujemo i vjerujemo ekipirani da zajedno s nama provedu sve one promjene koje smo najavili, a koje su važne, ne samo za Zagrebački holding nego čine integralni dio programa i onog što smo najavili da se treba dogoditi u Zagrebu," rekla je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natječaj će biti otvoren do 7. rujna, a naglasila je kako je kompetetitivan i otvoren.

"Ishod natječaja bit će imenovanja na vodeće pozicije podružnica, a na Upravi Holdinga je da nakon razrješenja postojećih voditelja podružnica, odluče mogu li biti raspoređeni na druga radna mjesta", objasnila je Dolenec.

I za uprave ZET-a i Zagrebačkog velesajma ćemo raspisati javne natječaje, dodala je.

Tomašević je još jednom pozvao sve da se jave na raspisane natječaje kako bi se stekli što kvalitetniji kadrovi, a sve informacije mogu se naći na stranici Zagrebačkog holdinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurin privremeni naslijednik Kalinića 

Naslijednik Pavla Kalinića je Mladen Jurin koji će biti novi, privremeni pročelnik Ureda za hitne situacije do javnog natječaja. 

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet je izvijestio o nastavku obnove: "Crveno označene zgrade su obrađene, a prošli tjedan je krenula obrada narančasto označenih zgrada. Građani mogu naručiti mobilne timove ako nisu bili kod njih, na telefon 6101171."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o naknadama u školski odborima Tomašević je rekao:

"Postoji javni natječaj za dva člana u školskom odboru osnovnih i srednjih škola gdje se građani javljaju. Sve jedinice mjesne samouprave smo pozvali da predlože kandidate. Naknade u školskim odborima se kreću oko 200 kuna."

O temi drobilice na Jakuševcu na koju se građani žale da puno praši, komentirao je: "Koliko znam drobilica je tamo 10 godina. Rade se različite mjere da se ne radi probleme za kvalitetu života građana. Rekli smo da nije dovoljno imati na jednoj lokaciji recikliranje, nego na nekoliko zbog povećanog građevinskog otpada nakon potresa. Bit će više lokacija da se građevinski otpad obradi i ponovno koristi."

Tomašević je o obnovi Zagreba još naglasio: "Potrebno je olakšati obnovu da građani mogu sami krenuti u to pa da im se refundira novac. Treba im osigurati kredite koji će im se refundirati. Treba razriješiti objekte koji su u postupku legalizacije, a oštećeni su u potresu. Dosta je stvari i neke će se riješiti u pogramu mjera. Treba razmišljati o tome može li domaća građevinska operativa obnoviti sve što treba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stup na petlji

"Građani mogu biti mirni, osobno sam to provjerio", rekao je Korlaet o slučaju stupa na petlji. 

"Radi se o kliznom ležaju u kojem je stup tako projektiran da je određeni pomak dozvoljen. Postoji šestogodišnji plan obnove i u sklopu toga će se stanje tog vijadukta poboljšati. Ali što se tiče same sigurnosti, sve je okej."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u utorak smo izvjestili kako su građani zabrinuti zbog stupa na petlji koji je pomaknuo te smo upitali Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, a pročelnik Dinko Bilić odgovorio nam je i rekao kako nikakvog oštećenja nema. 

"Stup se nije nagnuo nego se konstrukcija nadvožnjaka pomaknula po kliznim ležajevima točno kako je proračunom predviđeno. Stup nije pravokutnog presjeka po visini, već trapezastog, što daje dodatni dojam da je stup nakošen", objasnio je Bilić

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo