ODBILI POBAČAJ / Tomašević otkrio što ga je šokiralo u slučaju Čavajde: 'Ne mogu to promijeniti na razini države'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ranije se priopćenjem oglasio i grad. Naveli su kako ravnateljica obavlja razgovore

5.5.2022.
23:13
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Gostujući u RTL Direktu Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba komentirao je i slučaj Mirele Čavajde te što planira napraviti s obzirom da je bolnica Sv. Duh u vlasništvu Grada Zagreba.

"Bolnica Sv. Duh obavlja prekide trudnoće od 10 mjeseca do 22., ali ne nakon 22., što je ovdje slučaj. Povjerenstvo je zaključilo u zakonskom roku da postoje indikacije. Ono što kaže osoblje Sv. Duha da nemaju iskustva s tim. Ono što je meni neprihvatljivo kada govorimo o prekidima trudnoće zakonski dozvoljenima, do 10. tjedna bez medicinskih indikacija, u gradskoj bolnici Sv. Duh svi liječnici i sve medicinske sestre na ginekologiji imaju priziv savjesti. To mi je neprihvatljivo, da se u gradskoj bolnici takva stvar dogodila. Očekujem od novog vodstva bolnice da se to riješi. Privremeno se to rješava na način da je sklopljen ugovor s bolnicom Merkur, tu očito nešto ne odgovara i ne funkcionira na razini Hrvatske ako 60 posto liječnika ima priziv savjesti, a u Sloveniji koja ima isti zakon je to samo 3 posto. Ne mogu to promijeniti na razini Hrvatske, to očekujem od ministra zdravstva i Vlade, ali ono što mogu i moram je ono što je vezano uz Sv. Duh kao najveću gradsku ustanovu i to očekujem od novog vodstva", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nešto ranije iz Grada su se oglasili priopćenjem o samom slučaju.

Image
I hrana je energija /

Ukrajina i Rusija su među glavnim izvoznicama hrane u svijetu. Donosimo što RH i koliko čuva u svojim zalihama

Image
I hrana je energija /

Ukrajina i Rusija su među glavnim izvoznicama hrane u svijetu. Donosimo što RH i koliko čuva u svojim zalihama

"Uslijed ozbiljnosti situacije, i odmah po saznanju, ravnateljica Bolnice započela je razgovore sa svim uključenim u postupak i formirala povjerenstvo, kako bi se utvrdile sve okolnosti slučaja i prevenirale eventualne slične situacije u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova uprava bolnice Sveti Duh će u najskorijem mogućem roku osigurati sve ljudske i druge potrebne uvjete za obavljanje svih vrsta prekida trudnoće propisanih zakonom", naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo