brojna privođenja / Tomašević o novim uhićenjima u Zagrebu: 'Očekujem daljnja uhićenja, krakovi koruptivne hobotnice su veliki'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Uhićenje bivšeg voditelja Gradskih groblja komentirao zagrebački gradonačelnik

14.7.2021.
14:50
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo


U jutarnjim satima u Dubrovniku je priveden je bivši voditelj Gradskih groblja Patrik Šegota, koji je sada zaposlenik Zagrebparkinga. USKOK je objavio da su uhitili pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEMA MIRA U ZAGREBU /

Uhićen bivši ravnatelj Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota, ispitana mu je i sestra. Istražitelji i u sudu u Sesvetama

Image
NEMA MIRA U ZAGREBU /

Uhićen bivši ravnatelj Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota, ispitana mu je i sestra. Istražitelji i u sudu u Sesvetama

Šegota je lani podnio ostavku nakon što su mediji otkrili da je raspisao javni poziv za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri unosne lokacije na groblju Mirogoj. Na natječaju koji je trajao samo četiri radna dana pobijedile su četiri tek osnovane tvrtke.

Izjavu o novim uhićenjima i situaciji u Gradu dat će gradonačelnik Tomislav Tomašević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Skoro postaju tradicionalne ove izjave nakon primopredaje vlasti. Mogu potvrditi da je
iznesen pretres u uredima  u Gradskim grobljima i Zagrebparkingu u uredu Patrika Šegote i Drage Pleša. Za Plešu nemamo informaciju hoće li biti uhićen '', rekao je Tomašević

''Informacije su da je Šegota u svojstvu okrivljenika. Očekujem daljnja uhićenja, 
jer su krakovi hobotinice u Zagrebu i gradskim poduzećima dosta veliki'', dodao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da želi da se korupcijske afere rasčiste i kako nitko nema tranziju vlasti
kao Zagreb. 

''U 40 dana nakon primopredaje vlasti imate 3 akcije USKOK-a. To su okolnosti u kojima djelujemo. Otvoreni smo za suradnju s istražnim tjelima'', naglašava Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problematična obnova

Podsjetio je da je o nepravilnostima u Gradskim grobljima govorio.

"Ja sam o nepravilnostima govorio još kao gradski zastupnik. Sjetimo se natječaja za kućice. To su prihodi podružnice Gradskih groblja, a s druge strane je bilo povećanje cijena za građane'', podsjetio je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mogli su biti veći prihodi te podružnice da nije bilo pogodovanja. Obnova je očito bila problematična u GSKG-u, to je predmet istrage. Poznat mi je slučaj ovog poduzetnika koji je preminuo, a koji je tražio da mu se isplati novac za radove koje je napravio, a za te radove nije bilo nikakve dokumentacije i pokrića", rekao je Tomašević.

"Ne bi me čudilo da su se poslovi obećavali. U tom smislu, ako je to bio modus operandi, mi to želimo prekinuti. Što se tiče svih uhićenih zaposlenih u gradskoj upravi, troje ih je suspendirano. Na upravi Holdinga je da odluči što će s zaposlenima koji su uhićeni iz Holdinga. Vjerujem da će i tu biti nekih poteza uprave Holdinga", dodao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da treba vidjeti u koju svrhu se dogodio pretres ureda.

"Nisam iznenađen, tih krakova ima dosta i očekujem da se Zagreb raščisti do kraja", zaključio je gradonačelnik glavnog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako ne zna postoji li atmosfera straha u gradskoj upravi. Prema prvim informacijama, kazao je Tomašević, nije bilo ugovora s Gradom, nego ugovor između poduzeća i podružnice Holdinga.

''Nisam bio u kontaktu sa Šegetom od preuzimanja vlasti'', izjavio je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na sve optužbe koje se stavljaju na teret preminulom gradonačelniku, ovo me ne čudi. Nakon smjene vlasti i smrti pokojnog gradonačelnika se sve počelo događati. Ako me iskreno pitate, bolje ikad nego nikad. Korupcijskoj hobotnici napokon se dolazi na kraj", rekao je gradonačelnik.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo