IZBOR IZAZVAO BURNE REAKCIJE / Tomašević komentirao izbor Darka Richtera za ravnatelja Srebrnjaka: 'Poštujem odluku Upravnog vijeća'

Image
Foto: RTL

Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak među šestero kandidata u utorak za novog ravnatelja te ustanove izabralo je Richtera

6.10.2021.
17:15
RTL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je izbor Darka Richtera za ravnatelja dječje bolnice Srebrnjak.

Podsjetimo, Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak među šestero kandidata u utorak za novog ravnatelja te ustanove izabralo je Richtera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravno vijeće bolnice donijelo je odluku i ona je finalna. Upravno vijeće je reklo da je Darko Richter bio najbolji izbor od svih kandidata. Dobit će šansu za to. Niti ja se ne slažem s njegovim stavovima, ali poštujem odluku Upravnog vijeća", kazao je.

Kaže kako je u kontaktu s ministarstvom zdravstva, kako oni to još provjeravaju, ali kako ni s njihove strane ne treba nikakva suglasnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIGLA POTVRDA /

Upravno vijeće donijelo odluku: Darko Richter novi je ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak

Image
STIGLA POTVRDA /

Upravno vijeće donijelo odluku: Darko Richter novi je ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak

''Čuli ste danas njihovo obrazloženje. Oni smatraju od svih kandidata, da je on bio najbolji izbor, unatoč tome kako sve više izlaze njegovi osobni politički stavovi, se ne slažu s tim stavom. Isto kao što ni ja ne slažem s tim stavom'', rekao je Tomašević. 

Tomašević je rekao kako je odluka donesena na temelju objektivnih i stručnih kriterija, te Upravno vijeće smatra kako je on najbolji kandidat za ispunjenje ciljeva bolnice. Naglasio je važnost dovršetka EU projekta. Podsjetio je kako je već bilo optužnica zato što se u izbor ravnatelja Srebrnjaka po nalogu bivšeg gradonačelnika utjecalo na članove Upravnog vijeća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Na novinarsko pitanje, prokomentirao je Richterove stavove koji su se pojavili u medijima. 

''Oni su i sami rekli da su to stavovi suprotni od njihovih. Ne moram ni reći da su surpotni od mojih. Najavili smo da kadroviranje po ključu političke podobnosti nije nešto što ćemo raditi i to se sad pokazalo'', kazao je gradonačelnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački SDP traži preispitivanje te odluke, Tomašević tvrdi da se tako nešto ne može jer je odluka donesena po zakonitom postupku. Doktor Richert treba ispuniti ciljeve koje je pred sve kandidate postavilo Upravno Vijeće i koje je on zadao Upravnom vijeću, pojasnio je Tomašević. 

Pojasnio je kako Upravno vijeće najbolje poznaje svu problematiku u Srebrnjaku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja mogu samo vjerovati da je ta odluka bila ispravna. I to će se uskoro pokazati'', smatra gradonačelnik.

Naglasio je da je za Zagreb ključno da se bolnica stabilizira. Gradskoj upravi Srebrnjak redovito ponosi financijska izvješća, a Skupština je još zatražila neovisnu reviziju poslovanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo