netko mora odgovarati / Tolušić zbog salmonele u piletini traži smjenu čelnika Uprave za sigurnost hrane

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tolušić je informaciju o zaraženoj piletini, kaže, doznao jučer iz - medija

16.11.2016.
14:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

„Kao ministar poljoprivrede osobno smatram da javnost mora odmah biti obaviještena o svakoj potencijalnoj opasnosti za zdravlje, bez obzira što procedure to ne nalažu. Iako je Ministarstvo poljoprivrede postupilo po svim zadanim procedurama, morali smo biti brži i učinkovitiji. Moramo promijeniti način razmišljanja i ne biti birokrati, nego uistinu voditi brigu o našim građanima. Smatram da smo mogli učiniti više i zato ću tražiti odgovornost nadležnih u Ministarstvu poljoprivrede.“ - izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, prenosi N1.

"Suludo je da mi o ovakvim stvarima ne obavještavamo hrvatsku javnost i to ćemo u budućnosti promijeniti. Objavljivat ćemo i ono što nismo obavezni", kazao je naknadno ministar Tolušić novinarima u Saboru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tolušić je informaciju o zaraženoj piletini doznao jučer iz medija, kazao je. Na pitanje zna li se uopće koliko je mogućeg zaražemnog mesa po policama u dućanima u Hrvatskoj, ministar je kazao da se to utvrđuje.

Tolušić je zatražio ostavku pomoćnika ministra za veterinarstvo i sigurnost hrane Tomislava Kiša jer ga do jučer nije obavijestio o salmoneli koju je Lidl pronašao u piletini koju je Pivac uvezao iz Poljske, kao što nije o svemu izvijestio ni javnost. Iako procedura ne nalaže da se javnost izvijesti o već povučenim proizvodima, Tolušić smatra da Kiš ipak treba odgovarati jer nije njega kao nadređenog izvijestio o svemu, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo